Tips redaksjonen
04.05.2017

Huset med det lille ekstra

På Ringdalskogen ved Larvik har Optimera og Brødrene Dahl bygd prosjekthuset som omtales som Multikomforthuset i Larvik, tegnet av Snøhetta. Swedoor har levert ytterdør og lyddempende innerdører i bærekraftige materialer.

Bærekraft og miljø
– Vi valgte dører fra Swedoor fordi produktene holder god kvalitet. Swedoor er en viktig samarbeidspartner for oss, og vi har de samme holdningene når det kommer til bærekraft og miljø, sier Halvor Kråkenes, teknisk rådgiver i Optimera.
   Swedoor arbeider med et materiale som – i motsetning til kunstige materialer – er 100 prosent gjenbrukbart, og hvis utnyttelse medfører et lavt energiforbruk og lave CO2-utslipp. I størst mulig grad kjøper Swedoor trær fra bæredyktig, sertifisert skog. Tre er grunnlaget for Swedoors virksomhet. Det er derfor en selvfølge å velge tresorter som er produsert på ansvarlig vis, til å fremstille bærekraftige produkter.
   Multikomforthuset er åpent for både fagpersoner og håndverkere innenfor varme-, VVS- og byggebransjen og skal dessuten fungere som inspirasjon for privatpersoner som ønsker å lære om muligheter for optimale løsninger for bedre bomiljø.
   Arkitektbyrået Snøhetta har tegnet Multikomforthuset og har lagt vekt på at dette skal være et hjem for fremtiden, med lys, liv og levende flater. Det er valgt materialer og løsninger som gir god støydemping og riktig akustikk.
   Tekniske installasjoner plasseres slik at de ikke høres, og optimal støydemping er etablert både mellom boligens rom og mot det utvendige.

Lyddemping gir økt komfort
Plan og bygningsloven stiller krav til lydtiltak mellom to boenheter, men ikke mellom rom i samme boenhet.
   – Man kan ikke bygge dårligere enn plan- og bygningsloven krever, men kan fint velge å bygge bedre. Mange utbyggere fokuserer på fine overflater og fancy kjøkken, slik at prospektet skal se fristende ut. Men i et multikomforthus er det i tillegg lagt vekt på komfort som akustikk, lyd og lysinnslipp, sier Kråkenes.
   I et multikomforthus brukes enkle tiltak for økt komfort, for eksempel lydhimling over spiseplass – som demper akustikken i rommet.
   Lyddempende dører til rom som kjøkken, vaskerom og bad øker komforten betraktelig. Med lyddemping i vegger og dører til soverom kan man høre på høy musikk i ett rom mens noen sover i naborommet. Eller vaskemaskinen kan bråke uten at man hører det i tilstøtende rom.
   Innerdører fra Swedoor Advance-line har et massivt innlegg som gir en markant støyreduserende effekt. Kombinert med +Karm eller Flex+Karm reduseres støy ytterligere, da disse karmene har integrert dempelist.
   Ytterdørene i Advance-line Character, Function og Classic har som standard god lydreduksjon på mellom 28 og 32 dB, men kan bestilles med tilvalget Silence i lydklassifisert utgave opp mot 44dB lydreduksjon. Dørene kan fås i valgfri NCS S-farge, med sidelys og annet tilbehør.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1