Tips redaksjonen
29.04.2014

Hurtigruten signerer avtale med matprofilen Viestad

Hurtigruten har inngått en samarbeidsavtale med matprofilen Andreas Viestad. Oppdrag: skape unike og autentiske matopplevelser som matcher verdens vakreste sjøreise.

Andreas Viestad har i mange år arbeidet med å formidle moderne norsk mat til et norsk og internasjonalt publikum, blant annet gjennom TV-serien «New Scandinavian Cooking» og «En bit av Norge». Nå ser han fram til å bruke de fantastiske råvarene vi har tilgang på langs norskekysten, til å forsterke reiseopplevelsen på Hurtigruten. 

Historiefortelling og konseptutvikling
Viestad skal delta i utviklingen av Hurtigrutens nye restaurant- og kafekonsepter på selskapets elleve skip som seiler langs norskekysten, der kortreist, norsk mat med høy kvalitet står i fokus. Det skal utvikles menyer som har råvarer og tema som speiler de rike farvannene Hurtigruten seiler gjennom. For å forsterke matopplevelsen blir historiefortelling og konseptutvikling en sentral del av Viestads arbeid.
– Andreas Viestad er en av Norges fremste matambassadører. Han vil være svært viktig for oss i vårt arbeid med å heve kvaliteten på maten som serveres om bord. Vi er sikre på at dette vil styrke Hurtigruten som et stadig mer unikt produkt i en bransje som kanskje kan oppfattes som noe konform, sier konsernsjef Daniel Skjeldam. 

Norway’s Coastal Kitchen
Hurtigrutens nye matkonsept har fått tittelen «Norway`s Coastal Kitchen» og er et ledd i Hurtigrutens strategi for å fremstå som enda mer unik. Internasjonalt har det nordiske kjøkkenet fått stor oppmerksomhet de siste årene. Både Skjeldam og Viestad mener dette gjenspeiles i for liten grad innenfor norsk reiselivsnæring og blant aktørene som opererer langs kysten. 
  – Gjestene skal vite at vil de oppleve ekte, moderne og autentisk norsk mat, må de reise med Hurtigruten. Hos oss vil gjestene oppleve at fersk ishavsrøye leveres direkte om bord, for å bli tilberedt og servert bare noen timer etterpå. Og som en del av måltidet vil de også få servert historiene om maten som serveres, om leverandørene, landskapet og farvannet vi seiler gjennom, slik at våre gjester får en unik totalopplevelse, sier Skjeldam.  

Om Andreas Viestad
Andreas Viestad er en av Norges mest kjente matskribenter. Han har en ukentlig spalte i Dagbladet og har skrevet fast for Washington Post, har forfattet flere prisvinnende kokebøker og regnes som en av de fremste internasjonale ambassadørene for moderne norsk mat. Mange av Hurtigrutens gjester kjenner Viestad fra TV-serien «New Scandinavian Cooking», som sendes i mer enn 100 land.

Om Hurtigrutens «Norway`s Coastal Kitchen»-prosjekt
Hvert år kjøper Hurtigruten inn matvarer og drikke for nær 400 millioner kroner. 75 prosent av dette er norskprodusert, og nå øker selskapet andelen ytterligere. Sist sommer søkte Hurtigruten etter interesserte lokalmatleverandører og fikk svar fra 200 interessenter som kunne tilby 500 forskjellige produkter fra alle landets 19 fylker. I april er en helt ny vårmeny på plass, hvor de lokale råvarene får sitt fortjente fokus. Hurtigruten skal også erstatte maten som i dag serveres i kafeene om bord, med kortreist kvalitetsmat. 


[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1