Tips redaksjonen
24.10.2017

Høyere utdanning på øret

Aktuelle tema, gjester, diskusjoner, eksempler og tips. Det er stikkord når NOKUT lanserer egen podcast. Undervisere er målgruppen.

– Vi snakker ofte om hvor viktig det er at universitetene og høyskolene deler god praksis, særlig innenfor undervisning. Det er jo der ute læringen skjer! NOKUT-podden er et av flere tiltak for å bidra til spredning mellom institusjonen.
   Det sier kommunikasjonsdirektør Gard Sandaker-Nielsen, om NOKUTs siste nyvinning. Første episode av NOKUT-podden ble sluppet 28. september.

Lettbeint og nyttig
Undervisere er spesielt ønsket som lyttere forklarer Sandaker-Nielsen:
   – Undervisere er ofte travle mennesker uten mye tid til overs. NOKUT-podden byr på korte episoder der vi ønsker å ta opp temaer som gjenspeiler undervisingshverdagen deres. Gjestene som inviteres inn skal komme med konkrete eksempler og tips som skal komme lytterne til gode.
   NOKUT-podden skal være et bidrag til den kontinuerlige samtalen om høyere utdanning.
   – Vi vil ha en lettbeint tone. Podcasten er ikke-politisk. Vi legger ikke opp til debatt, men opplysende samtaler med aktuelle gjester.

«Den vanskelig samtalen»
Podcasten skal komme ut én gang i måneden, og første episode har fått navnet «Den vanskelige samtalen».
   Emilie Valebjørg, programleder for NOKUT-podden utdyper: – Vi ønsker å gjøre et poeng ut av at akademia er utrolig flinke til å snakke om forskning, komme med tilbakemeldinger på forskningsopplegg, hypoteser osv. Vi finner mindre av dette i utdanning – der undervisning i større grad oppleves som en privatsak. Hvorfor er det sånn? Vi har invitert inn gjester som skal hjelpe oss å finne svaret på det.
   Gjester i første episode er psykologsøstrene Bente Marie og Heidi Ihlen og professor Vigdis Vandvik.

Kilde: nokut.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1