Tips redaksjonen
11.08.2016

Høyere sikkerhet og lavere responstid

Schneider Electric lanserer nye mikrodatasenterløsninger for bedrifter som har behov for økt sikkerhet og fleksibel serverkapasitet i egne lokaler.

Energispesialisten Schneider Electric lanserer en ny serie mikrodatasentre. Et mikrodatasenter er en komplett infrastrukturløsning som leveres ferdig med kraftforsyning, kjøling og styringssoftware, alt i ett. Takket være den fleksible designen kan brukeren selv skalere for eksempel server- eller lagringskapasitet. Siden mikrodatasentrene kan plasseres nærmere brukeren, kan applikasjonenes responstid reduseres kraftig.

Laget for redusert responstid og økt sikkerhet
Schneider Electric har utviklet den nye serien spesielt for bedrifter og organisasjoner som vil redusere responstiden og øke sikkerheten, i tillegg til å styrke sin kapasitet uten at det går på bekostning av sikkerhet eller fleksibilitet.
   – Vi ønsker å hjelpe våre kunder å møte utfordringer som følger veksten i nettilkoblede enheter, eller Internet of Things. Derfor er det viktig å ha gode løsninger på utfordringene vi står overfor. Dette er utfordringer som for eksempel er knyttet til responstid, sikkerhet, båndbredde og behandlingstid, sier Ole Andreas Båtnes, salgssjef for datasenterløsninger i Schneider Electric Norge AS.

Flytter datakraften nærmere brukeren
Med de nye mikrodatasenterløsningene vil selskapet komme et stigende behov i møte og minske avstanden mellom bruker og datakraft.
   – Vi tror at behovet for edge computing, det vil si når datakraften flyttes nærmere brukeren, vil øke i fremtiden. Når flere og flere investerer i Internet of things, øker behovet for kort responstid, og det stiller krav til kort vei rent fysisk. Derfor tilbyr vi en enkel måte å plassere datakraften der den trengs, sier Båtnes.

Reduserer kostnader og risiko
Industrieksperter mener langsiktige løsninger som bygger på kundens behov, er de beste.
   – Selskaper har laget mikrodatasentre i årevis, men det er ikke blitt gjort systematisk. Ved å samarbeide med leverandøren og skape langsiktige løsninger kan selskaper redusere kostnader og risiko samtidig som driften kan optimaliseres, sier David Cappuccio i analyseselskapet Gartner.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1