Tips redaksjonen
07.03.2016

Honeywells innovative fallsikring gjør det tryggere og mer komfortabelt å klatre i stiger

Honeywell har lansert en ny type fallsikring med skinne som gir effektivt vern mot farlige bakoverfall ved arbeid i stiger eller leidere, og som dessuten er mer komfortable enn tidligere modeller.

Den nye Söll BodyControl-glideren oppfyller fullt ut den nyeste EU-standarden EN 353-1:2014 (personlig verneutstyr mot fall fra høyder – selvlåsende glider med stiv føring) og er ideell for arbeidere i telekommunikasjon, distribusjonsnett og industrien.
   – Når brukerne klatrer i stiger og leidere, vil de helst være så trygge som mulig uten at det går ut over komforten, sier Konrad Soergel, produktsjef for fallsikringer hos Honeywell Industrial Safety, EMEA. – De nye Söll BodyControl-gliderne er de eneste fallsikringene av skinnetypen på markedet i dag som kan stoppe et fall raskt og samtidig gir en ideell løsning både for klatring tett inntil stigen og mer bakoverlent.

Brukerens komfort i tankene
Den nye utformingen gjør det mulig for Söll BodyControl å stoppe fall både bakover og nedover effektivt. Dette hindrer at brukerne faller for langt før de stoppes eller blir hengende opp-ned, noe som kan føre til alvorlige skader.
   Söll BodyControl er utformet med brukerens komfort i tankene og fås med forskjellige festeanordninger for ulike arbeidsmiljøer og klatremåter. Söll BodyControl I har brystfeste slik at brukerne kan klatre komfortabelt tett inntil stigen. Det kan være nyttig når det er trangt om plassen, som i ryggvernstiger og mannhull. Söll BodyControl II er ideell for brukere som føler seg mer komfortable når de lener seg bakover. Söll BodyControl II har to festepunkter, både for brystet og ryggen, som aktiverer sikringen hver for seg slik at brukeren fanges opp trygt i alle fallsituasjoner (også bakover).
   Fordi hjulene til glideren løper rundt en opphengt aksel, glir den jevnt over skjøter og andre hindringer og sikrer god brukerkomfort. Den ergonomiske karabinkroken er utformet for å tilfredsstille alle internasjonale behov. Den er stor, lett å gripe og kan åpnes og lukkes enkelt også med hansker.

Andre egenskaper
Andre egenskaper er økt slitestyrke på grunn av større og mer robuste polymerhjul – med dobbelt så lang levetid som konvensjonelle hjul – og nyutformet gliderhus som dekker 80 prosent av støtdemperen og gir bedre vern mot støt, lengre levetid og lavere vedlikeholdsutgifter. Söll BodyControl har også visuell fallindikator som letter inspeksjon før bruk.
   Honeywell opplyser at Söll BodyControl fallsikring er utformet for best mulig fallsikring og maksimal komfort og trygghet i kombinasjon med Miller Revolution-seler. Söll BodyControl I sitter perfekt i brystringene til Revolution R5-selen, og Söll BodyControl II er ideell når den festes til brystringene og D-ringen i ryggen til Revolution R6-selen.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1