Tips redaksjonen
23.10.2014

Honeywell øker kapasiteten i Nordsjøen

Honeywell Process Solutions har åpnet et nytt kontor i Bergen og utvidet kontoret i Asker for bedre å kunne betjene olje- og gasskunder i Nordsjøen.

Utvidelsen av det eksisterende kontoret i Asker og åpningen av et nytt kontor i Bergen vil øke antall tekniske eksperter som kan tilby produktutvikling, prosessekspertise, ingeniørkompetanse og teknologisupport samt salgs- og servicefunksjoner. 
  – Denne utvidelsen viser vår satsing på å betjene Nordsjøen og våre tallrike kunder i dette feltet, sier administrerende direktør Vimal Kapur i Honeywell Process Solutions. – Honeywell har deltatt aktivt i Nordsjøen i flere tiår og tilbyr all støtte for våre kunder mens vi fortsetter å utvikle de prosessene og teknologiene som er nødvendige i dette svært krevende miljøet. 

Økt oljeaktivitet
Olje- og gassaktiviteter og investeringer i Nordsjøen har økt med mer enn 65 prosent fra 2010 til 2013 ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). SSB melder at 59 prøveboringer ble foretatt i 2013, 17 flere enn året før. Eksperter sier at det fortsett er nok gass og olje til 40 års produksjon i Nordsjøen, selv om det er nødvendig med avansert teknologi for å bringe denne oljen og gassen til overflaten. Det forventes fortsatt økning av driftskostnadene i Nordsjøen, og det gjør det desto viktigere for produsentene å oppnå forbedret effektivitet og reduserte kostnader.  

Over 50 undersjøisk installasjoner
Honeywell har mer enn 50 undersjøiske installasjoner i Nordsjøen. Selskapets programsuite med integrerte løsninger, teknologier og produksjonsekspertise er tilgjengelig for å bidra til at virksomheter i bransjen kan holde styr på kostnadene ved automatiseringsprosesser og forbedre sikkerheten, i tillegg til at de kan oppfylle sine strategiske mål. Honeywells teknologier for undersjøisk drift omfatter Experion PKS og styringssystemer som både kan kobles sammen med ulike typer I/O-enheter og kjøre som vert for programmerbare applikasjoner.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1