Tips redaksjonen
08.06.2015

Historisk omsetning for Hansen Protection

Over mange år har mossebedriften gjort det stort på salg av redningsdrakter. I fjor toppet det seg med en historisk høy omsetning på 360 millioner kroner.

Både før og etter at selskapet ble skilt ut fra Helly Hansen, som i 2009 flyttet hele sin virksomhet fra Moss til Oslo, har Hansen Protection gått på skinner. Selskapets redningsdrakter har gått sin seiersgang verden over, og innenfor båtkalesjer har man også tatt sin del av markedet. I fjor toppet salget seg med en omsetning på 360 millioner kroner.

Øker internasjonalt
Det er selskapets redningsdrakter som er kjerneproduktet for Hansen Protection. Draktene produseres dels i Moss, dels i lavkostland.
   Selskapets nøkkelperson og mangeårige toppsjef Terje Gorm Hansen mener at årsaken til det økende salget er den voksende internasjonale andelen.
   – Før var det Norge som gjaldt. Nå er vi sterke i så vel Europa som i Østen og i Brasil. Vi produserer verdens beste redningsdrakter, sier han og trekker fram Russland som et av de nye markedene.
   – Russland er faktisk det landet der vi vokser mest. Vi har et salg der på 20–25 millioner kroner, sier Terje Gorm Hansen.
 
Tenker nytt hele tiden
Utvikling og forbedring av redningsdraktene er en kontinuerlig prosess på bedriften. Selskapet har en egen utviklingsavdeling på 7–8 personer for nettopp dette. I tillegg leies det inn nødvendig ekspertise.
   – Innovasjon er helt avgjørende for oss, sier Gorm Hansen og viser til at selskapet stadig utvikler forbedrede spesialdrakter i nye materialer og med f.eks. GPS- og AIS-enheter.

Har kontroll
I fjor kjøpte Hansen Protection båtutstyrsbedriften Seasit i Kristiansand. Nå er båtkalesjeproduksjon flyttet fra Moss til Kristiansand der all båtkalesjeproduksjon er blitt samlet. Det ble gjort uten jobbreduksjon i Moss.
   Også i tiden framover tror Terje Gorm Hansen jobbene er å anse som rimelig sikre.
   – Det går veldig bra for oss, men også vi ser jo at markedet er i endring. Men for all del, for oss er det ingen dramatikk, sier Gorm Hansen og viser til at bedriften nå legger noe om på produktmiksen for å holde omsetningen oppe. Blant annet trader man nå i økende grad brann- og sikkerhetsutstyr.
   Hansen Protection sysselsetter 155 personer hvorav 100 er i Moss. Selskapet har avdelinger i Kristiansand og Bergen i tillegg til i Canada, Nederland og Italia.
 
Kilde: Moss avis

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1