Tips redaksjonen
11.08.2016

HidePark UB fra Trondheim er Norges beste Ungdomsbedrift 2016

En smart og tidsaktuell idé, beinhard jobbing og iherdig NM-innsats ga gull til HidePark UB. I sommer reiser de til EM i Sveits med sykkelstativet sitt.

De 74 beste ungdomsbedriftene fra hele landet konkurrerte i 17 ulike kategorier på Norge Varemesse på Lillestrøm i slutten av april. HidePark UB gikk til topps i den aller gjeveste kategorien: Norges beste Ungdomsbedrift 2016.
   – Nå er vi skikkelig gira, og vi skal fortsette å jobbe på! I EM kan vi gjøre det veldig bra. Vi har et produkt som passer like godt i resten av Europa som i Norge, sier Leonora Skorpen, daglig leder i HidePark UB.
   I løpet av de siste fem årene har antall syklister i Trondheim økt med over 50 prosent. Med videre satsing på sykkel som fremkomstmiddel i årene fremover, er det et økende behov for sykkelparkering. 25. april signerte HidePark UB en samarbeidsavtale med Trondheim Parkering, med ordføreren i Trondheim, Rita Ottervik, til stede. Nå venter resten av verden på de unge gründerne med det smarte sykkelstativet.

Juryens begrunnelse
«Ungdomsbedriften har satt miljøutfordringer i sentrum. I nært samarbeid med sentrale, lokale aktører har de utviklet et funksjonelt og brukervennlig produkt som overbeviser juryen. Elevene har gjort en grundig vurdering av behovet i markedet, har satt samarbeid i fokus på en forbilledlig måte og er bevisste på verdien av læringsprosessen de har vært gjennom. Juryen er imponert over det brennende engasjement og den grunnleggende troen på eget produkt. Et treffende navn med en illustrerende logo setter prikken over i’en,» heter det i begrunnelsen fra juryen.

Utfordrer rektorene i fylket
– Disse ungdommene har til de grader lagt sjela i arbeidet med ungdomsbedriften. De har brukt kvelder og helger for å komme hit. Jeg er veldig glad på deres vegne, og jeg er glad på vegne av Trøndelag. Det blåser en entreprenørskapsvind over regionen – med unge som vil noe, som tror på seg sjøl og som vil være med å skape framtiden. Framtiden skapes nå! sier Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag.
   Også tredjeplassen gikk til en Trøndelag-bedrift: Trønderplast UB fra Mære landbruksskole hentet hjem bronsjemedaljen. Håmmår å Spikar UB fra Leksvik vant prisen for Beste yrkesfaglige bedrift. Norbeck ønsker at alle elevene i videregående skoler i fylket skal få mulighet til å drive Ungdomsbedrift.
   – Alle snakker om at Norge står overfor store omstillinger, men vi snakker for lite om hvordan dette bør innvirke på den utdanningen de unge får. Det er etterspørsel etter mennesker med evne og vilje til å ta initiativ – mennesker med kompetanse på kreativitet og nyskapingsprosesser. Innovatører trengs overalt i samfunnet – både i offentlige og private virksomheter. Elever som får erfaring med dette i utdanningen står bedre rustet når de skal ut i arbeid, sier Norbeck.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1