Tips redaksjonen
20.07.2015

Her vil studentene jobbe

Universums årlige kartlegging av de mest attraktive arbeidsgiverne i Norge viser at DNB, Statoil og Google ligger på topp. For første gang på flere år er det endringer i toppen av listen.

Universum har i år spurt 14 750 norske studenter om hvilke virksomheter de har mest lyst til å jobbe for. I første omgang er det tallene for studenter innenfor økonomi, ingeniørfag og IT som er klare.

Endringer blant økonomene
Økonomistudentenes favorittarbeidsgiver er DNB, og dermed vippes Statoil ned fra tronen etter mange år i tet.
   – DNB har gjort en formidabel jobb over flere år, sier markedsansvarlige Karine Jebsen i Universum Norge. Når Statoil i tillegg kan være noe rammet av usikkerheten i oljebransjen, er det ikke overraskende at det er endringer i toppen, fortsetter hun.
   På tredjeplass finner vi EY, et av fire revisjons- og konsulentselskaper på topp ti-listen.

Stabilitet hos ingeniørene
Ingeniørstudentene har tilsynelatende ikke latt seg påvirke av fallet i oljebransjen, for på topp troner Statoil, etterfulgt av Aker Solutions og Kongsberg Gruppen.
   – Oljekjempene er ennå de mest attraktive, sier Jebsen, men forspranget er ikke like stort som tidligere. Det bærer kanskje bud om at en endring kommer.

IT-studentene drømmer om Google
Blant IT-studentene er det, som i fjor og året før, Google som er den mest attraktive arbeidsgiveren. De ligger betydelig foran nummer to på listen, som er Microsoft. En av årets store klatrere er Forsvaret, som ender på en tredjeplass.
   – Forsvaret har over lang tid jobbet med å styrke sitt omdømme som arbeidsgiver, sier Jebsen. De har investert mye i blant annet kampanjer overfor befolkningen som helhet, noe som også smitter over på studenter.

Trygghetssøkende studenter
På spørsmål om hva studentene søker i sin karriere har det vært endringer i svarene fra i fjor. En sikker og stabil jobb er nå blitt det viktigste karrieremålet for norske studenter.
   – Det er nok flere som har fått litt uro i kroppen over den siste tids nedbemanninger, sier Jebsen. Da er det naturlig at studentene i økende grad ønsker seg trygghet i sin karriere.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1