Tips redaksjonen
01.08.2017

Helautomatisert palleløsning

Robotløsningen ACPaQ er neste milepæl i mellom Swisslog og KUKA. Denne internlogistiske innovasjon er den seneste utviklingen fra begge selskapene som tilbyr løsnigner innenfor robotteknikk og internlogistikk.

Swisslogs robotbaserte ACPaQ-løsning automatiserer et av de viktigste områdene innenfor internlogistikk for detaljhandelen ved å lage kundetilpassede mikspaller til individuelle butikker. Det innovative palleteringssystemet har en modulær design. Den kombinerer robotløsninger for depalletering og palletering med CycloneCarrier skyttelteknikk og muliggjør en helautomatisk prosess som styres via programvareplattformen SynQ. Sammenlignet med tradisjonelle metoder dobles eller til og med tredobles hastigheten for plukk av kartonger i distribusjonsanlegg når dette baseres på butikkstruktur, artikkelgrupper eller -klasser

RowPaQ-cellen
I hjertet av ACPaQ-løsningen fins RowPaQ-cellen, en topp moderne fem-akslet KUKA-robot. Den er utstyrt med en fleksibel griper som har justerbare gafler. Dette gjør at den kan ta opp fire kartonger samtidig selv om det ikke er lik størrelse og vekt. En RowPaQ-cell klarer 1000 kartonger i timen på en forhåndsdefinert lokasjon i programvaren. Løsningen er skalerbar og ytterligere RowPaQ-celler kan legges til i systemet for å øke kapasiteten ved behov.

Intelligent og strukturert prosess
Robotbasert palletering bygger på en intelligent og strukturert prosess. Først separerer man alle kartongene for lagring og transport i det dynamiske skyttelsystemet CycloneCarrier, deretter leveres kartongene i sekvens for palletering. Innen programvaren får utsendt palleteringsordren, utfører Swisslogs programvare en avansert beregningsprosess med utgangspunkt i produktparameterne for å bestemme hvordan det skal palleteres optimalt. Kartongene transporteres da i eksakt sekvens fra lageret til RowPaQ-cellen. Når ordrepallen er ferdig palletert, blir den plastet og transportert via et banesystem til utgående torg.
   – ACPaQ er den perfekte kombinasjon av KUKA- og Swisslog-kompetanse i én og samme løsning, sier Lars Hultén som er VD for Swisslog Norden. Resultatet er en løsning for kunden som overgår alle manuelle palleteringsprosesser ved at den har bedre stablingstetthet og stabilitet samtidig som den er mer kostnadseffektiv og ergonomisk.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1