Tips redaksjonen
23.11.2015

Hankook med nytt premium piggdekk

Hankook lanserer nå et helt nytt piggdekk med spesielt god ytelse på is. Dekket kom nylig på en sterk delt 2. plass med Continental i den siste testen Testworld gjorde i Finland.

Nøkkelen til forbedringene i det nye dekket ligger først og fremst i antall pigger og piggplasseringene på dekket. Nye Hankook Winter iPike RS+ har hele 170 pigger i 22 rader på hver skulder. Dette gir en klart forbedret ytelse på isete veier i forhold til et konvensjonelt piggdekk med 130 pigger i 16 rader.
   Dekket har dessuten fått en ny nordisk silikablanding for økt grep. Denne gummiblandingen styrker ikke bare grepet på vinterføre, men gir også lavere rullemotstand, noe som igjen gir forbedret drivstofføkonomi. Den gir dessuten suverent våtgrep.
   – Sammenligningstester viser at det nye piggdekket har 10 prosent høyere ytelse enn et konvensjonelt piggdekk, både ved akselerasjon og ved bremsing på isete underlag, sier Rune Hjelvik i Super Dekk Service i en kommentar.
   Han legger til at dekkstrukturen er med på å understreke at dette er et premium vinterdekk for nordiske forhold.
   – Gummiblanding og pigger er nevnt. I tillegg sørger sømløst belte for optimal stivhet i slitebanen og forbedrede kjøreegenskaper. Den ekstra brede stålbelteforsterkningen bidrar også effektivt til dette, mens en balansert stammeprofil minimerer vridning og gir mer stabile dekksider,forklarer Hjelvik.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1