Tips redaksjonen
08.05.2018

Hageredskapenes «Tesla»

EGO Power - hageredskap som frigjør behovet for bensin mens kraften beholdes

Batteridrevet hageredskap er på ingen måte nytt på markedet. Utfordringen til nå har vært kraft og kapasitet. Men nå lanseres endelig EGO Power+ på det norske markedet. Batteridrevet hageredskap som er like bra, om ikke bedre, enn de tradisjonelle bensindrevne. Dette opplyser produsenten i en nyhetsmelding.
   Hemmeligheten er et EGO ARC litium 56 volts batteri, en helt ny batteriteknologi som gir et fullverdig og miljøvennlig alternativ til bensindrevet hageredskap. Thomas Holmen-Jensen, daglig leder i Noragent AS, som fører EGO Power+ i Norge, sier redskapet gjør det mulig å utføre jobben med mindre støy, vibrasjoner og forurensning.
   – Akkurat som med biler er det blitt stadig økt fokus på batteridrift når det gjelder hageverktøy. Men det har ikke vært noe fullverdig alternativ til bensin tilgjengelig før nå. Utviklingen av batteriteknologien har vært enorm de siste årene, noe vi ser bevis på nå. Med EGO Power+ er det endelig tilgjengelig batteridrevet hageredskap som holder mål. Dette er – som uttalt av en bruker - hageredskapets "Tesla", sier han.

Som mål å konvertere bensinbrukerne
Med innføringen av EGO Power+ på det norske markedet har Noragent som langsiktig mål å konvertere brukerne av bensindrevet hageredskap til batteridrevet hageredskap. Thomas Holmen-Jensen mener det er realistisk mål takket være de nye 56 volts litium ion-batteriene.
   – Batteriene er utviklet for å gi et helt nytt ytelsesnivå. De varer lenger, har mer kraft og lades på bare tretti minutter. EGO-produktene er enkle å bruke, de er stillegående og pålitelige. Du får all den kraften som skal til for å gjøre en skikkelig jobb, men på en mer miljø- og brukervennlig måte, sier han.

Samme batteri til all redskap
Det nyutviklede 56 volts-batteriet kan brukes på alle produktene i EGO-serien. Du klikker det enkelt på plass for å ta fatt på oppgavene. Thomas Holmen-Jensen sier tall viser at utgiftene for å drifte et EGO-redskap i en måned, er det samme som å drifte et bensindrevet totaktsredskap én dag.
   – Batteriet gir kraft og ytelse som bensin, men uten utslipp. I tillegg unngås bensin- og oljesøl. En annen fordel er at produktene enkelt kan legges sammen for å lagres på høykant. Men aller viktigst for folk flest er nok kraften og levetiden på batteriet under bruk. Noe som nesten må oppleves før man tror det, sier han.

Produkter
EGO Power+ serien er tilgjengelig på det norske markedet i form av en rekke ulike produkter som gressklippere, løvblåsere, kantklippere, hekksakser, motorsager og flerbruksredskap. Det samme batteriet kan benyttes på alle produktene.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1