Tips redaksjonen
02.05.2016

Grunnstenen til Nasjonalmuseet lagt ned

I dag ble grunnstenen til Nasjonalmuseet lagt ned av M.M. Dronning Sonja og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit under en høytidelighet på byggeplassen.

Med grunnstensnedleggelsen er en milepæl i byggingen av Nordens største kunstmuseum, Nasjonalmuseet, nådd. Museet, som vil samle kunstskattene som i dag befinner seg i Nasjonalgalleriet, Kunstindustrimuseet, Arkitekturmuseet og Museet for samtidskunst, skal stå ferdig i 2020. Selve bygget er et kunstverk i seg selv, et signalbygg som vil ruve i bybildet og som vil bli en ny turistattraksjon i Oslo.
   I fjor høst var byggeplassen et gigantisk karter under den gamle Vestbanen. I løpet av det halve året som har gått, er bygget kommet til gatenivå, og fra nå av vil Oslos innbyggere kunne se endringer fra dag til dag etter hvert som praktbygget strekker seg mot himmelen.     
   Adm. dir. i Statsbygg, Harald Vaagaasar Nikolaisen, kunne stolt fortelle at det til nå ikke har skjedd personskader under arbeidet, og at det kommer til å bli et svært miljøvennlig byggeprosjekt der man i stor grad benytter norske byggematerialer.
   Grunnstenen – i form av et skrin eller en tidskapsel – ble høytidelig lagt ned i en ryggsekk av de kongelige. Sanger og performancekunstner Tori Wrånes utførte deretter et spektakulært stunt da hun syngende og med ryggsekken på seg ble heist høyt til værs av en byggekran og ført over på den andre siden av anleggsområdet.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1