Tips redaksjonen
02.09.2014

Gründertalenter vant tur til Shanghai

Lag 20 ved navnet «Kamikaze» konkurrerte mot 24 andre lag og 95 andre deltakere om førstepremien i Emax Norge 2014 i begynnelsen av august. Fridthiov Andhøy fra Oslo, Robin Loftås fra Hordaland, Julie Refseth fra Trondheim og Magnus Skimmeland fra Rogaland stakk av med seieren og reiser til Shanghai i oktober for å lære om markedene i  Asia.

– Det at vårt lag skulle gå av med seieren og vinne turen til Shanghai, er helt utrolig! Det vil åpne dører og øyne for å inspirere oss enda mer for markedene der ute, spesielt i Asia, sier vinnerlaget. 
  I Shanghai skal team «Kamikaze» møte spennende gründermiljøer og bedrifter, utforske Innovasjon Norges nyåpnede Innovation House og la seg inspirere til å fortsette med entreprenørkap.
  – Vi gleder oss til å ta imot Emax-vinnerne og vise frem det spennende som skjer i gründermiljøene i Shanghai, sa Pål Braathen, direktør for Innovasjon Norge Shanghai.

Simulatorspill
Emax handler i stor grad om å delta i et simulatorspill. Deltakerne leder en bedrift i tre år, og må ta store avgjørelser som påvirker aksjekursen i bedriften. De blir utfordret på egne vurderinger og samarbeidsevner. Og til slutt står laget med høyest aksjekurs igjen.
  – Det er helt uvirkelig at vi vant, vi kommer til å våkne opp snart og ikke tro det er sant, sier et overrasket og fornøyd vinnerlag.
  Å jobbe godt sammen som en gruppe er en viktig del av Emax. Robin Loftås tror at det gode samarbeidet i vinnerlaget, og det at de klarte å holde på strategien gjennom hele spillet, var en av årsakene til at de gikk av med seieren.
  – Jeg har lært hvor viktig teamwork er. Jeg er veldig fornøyd med gruppen min, vi har vært flinke til å skille mellom sosialt og seriøst. Jeg er nå sinnsykt motivert til å starte noe selv, sier Fridthiov Andhøy.  
  Foruten å delta i bedriftssimulatorspillet måtte deltakerne også løse et reelt bedriftscase for Forlaget Propell. 

Vil starte for seg selv
Over fire dager testet deltakerne sine ferdigheter og kunnskaper om entreprenørskap i et samspill med workshops, foredrag, sosiale aktiviteter og bygging av nettverk. Etter uken i Lillehammer, med bagasjen full av ny kunnskap, gode nettverk og nyttige verktøy er mange klare for å starte egen bedrift eller utvikle bedriften de er i gang med.
  – Jeg har fått ufattelig mye ut av Emax og føler vi har utviklet oss mye i løpet av oppholdet. Spesielt med tanke på det å knytte nettverk, alle som er med på Emax er åpne og interessert i nye kontakter og venner, sier Robin Loftås.
  Emax er et årlig tilbud for unge mennesker mellom 18 og 25 år med ambisjoner, og som brenner for entreprenørskap og ledelse. Det er tredje året Innovasjon Norge arrangerer Emax Norge i Lillehammer.
  – Disse ungdommene er fremtidens næringsliv, og på Emax får de nyttig input, etablerer kontakter og ikke minst henter inspirasjon til å ta de neste stegene. Vi ser at Emax fungerer som et springbrett og gjør en forskjell, sier Ketil Lundgaard, direktør for entreprenørskap i Innovasjon Norge.

Kilde: Innovasjon Norge

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1