Tips redaksjonen
07.05.2020

Googles nye Nest WiFi nå tilgjengelig i Norge

I helt ny drakt og med opptil dobbel hastighet og 25 prosent bedre rekkevidde enn forgjengeren, er Googles nye Nest Wifi nå til salgs i Norge.

Millioner av arbeidstakere, lærere, elever og studenter over hele verden er i disse dager koblet til internett fra kjøkkenet, stuen eller hjemmekontoret hver eneste dag. Med den siste tids økning i antallet enheter, brukere og tjenester som trenger tilgang til det trådløse nettverket i hjemmet, har også mange opplevd utfordringer, som treghet og enheter som til tider mister tilkoblingen.
   Nå lanserer Google Nest WiFi i ti nye markeder i Europa, inkludert Norge, Sverige, Danmark, Italia, Spania, Østerrike Sveits, Belgia, Irland og Nederland. Nest WiFi er forbedret på en rekke områder. Med en kraftig ruter og et wifi-punkt som inkluderer Google Assistent gir den deg mer hjelp i hjemmet.

Dekning for hele hjemmet
Google sier dette om produktet: Nest WiFi-systemet består faktisk av to ulike enheter: Nest WiFi-ruteren plugges direkte inn i modemet ditt og danner grunnlaget for et kraftig hjemmenettverk, mens Nest WiFi-punktet utvider rekkevidden til der du måtte trenge det mest.
   Nest WiFi gir opptil to ganger hastigheten til originalen (opp til 2.2 Gbps) og opptil 25 prosent bedre rekkevidde. En 2-pack med én Nest WiFi-ruter og ett Nest WiFi punkt kan gi en rekkevidde som dekker et 210 kvadratmeter stort hjem. Systemet er skalerbart, så du kan legge til flere punkter senere for å sikre at behovet ditt er dekket. Og hvis du allerede har et Google WiFi-nettverk, kan du enkelt legge til Nest WiFi for å øke rekkevidden ytterligere.

Enkel installering og kontroll i Google Home-appen
Det er enkelt å sette opp Nest WiFi. Plugg inn enhetene og last deretter ned og åpne Google Home-appen, som guider deg gjennom installeringen på få minutter. Når dette er gjort, kan du styre nettverket ditt i appen sammen med eventuelle andre støttede og tilkoblede enheter.
   Appen gjør det enkelt å prioritere enheter (for eksempel når du har en videosamtale), teste hastigheten på nettverket, sette opp et gjestenettverk eller bytte passord. I tillegg, hvis du har en Nest smartskjerm som Nest Hub fra før, kan du dele både gjestenettverk og passord rett fra skjermen. Koden på skjermen skannes med en telefon, og vedkommende er online.

Familie-WiFi
Med Familie-WiFi eller foreldrekontroll kan du fra Google Home- eller Google WiFi-appen til enhver tid holde deg oppdatert på barnas skjermtid. Funksjonen WiFi pause gir deg anledning til å sette internett-tilkoblingen på pause for en gruppe enheter eller en bestemt enhet. Du kan også legge inn faste perioder der internett ikke vil være tilgjengelig for bestemte enheter, for eksempel i forbindelse med leksearbeid eller leggetid for barna. I tillegg kan du blokkere innhold på barnas enheter ved å bruke grupper og Googles SafeSearch-teknologi.

Stemmestyrt hjelp med Google Assistent
Nest WiFi-punktet har også en integrert Google Assistent, som betyr at den kan gjøre alt som Nest Mini kan; det er med andre ord to enheter i én. Google har satt inn den samme høyttaleren som i Nest Mini, så du kan legge den til i en høyttalergruppe og danse til favorittspillelisten din i hele huset.
   Og hvis du har utfordringer med å få barnas oppmerksomhet, kan du bare si «Hey Google, sett WiFi på pause for [barna]». Du kan også bruke Assistent for å få mer informasjon om WiFi-nettverket. Bare spør: «Hey Google, hva er WiFi-hastigheten min?».

Norske forhandlere av Nest Wifi er Elkjøp, Power, Clas Ohlson, NetOnNet, Komplett, Proshop og Kjell & Company. En 2-pack med én Nest WiFi ruter og ett Nest WiFi punkt koster i utgangspunktet 2990 kroner, mens en 3-pack som inneholder én Nest WiFi ruter og to Nest WiFi punkt i utgangspunktet koster 3990 kroner. Nest WiFi ruter og Nest WiFi punkt kan også kjøpes separat og koster i utgangspunktet henholdsvis 1990 kroner og 1790 kroner.

Kilde: NTB Kommunikasjon

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1