Tips redaksjonen
04.07.2014

Goodyears største dekk er på størrelse med en elefant

Dette gigantiske 63-tommersdekket (felgdiameter) selges over hele verden til montering på verdens største gruve- og jordforflytningsmaskiner, som vanligvis brukes innenfor gruvedrift til utvinning av kull, gull, kobber og hard stein.

Med en ytre diameter på 4,023 meter er dette dekket høyere enn lovlig høyde for de fleste semitrailere i Europa (4 meter) og én meter høyere enn avstanden opp til en basketballkurv. De 5400 kiloene er fullstappet med avansert teknologi og kan bære en last på 100 000 kg i hastigheter på opptil 50 km/t.
  Teknologiene i dekket handler både om materialer, konstruksjon og design. Dekket har stålstamme og beltekonstruksjon og er laget med høy presisjon ved hjelp av avansert, fullstendig integrert dekkproduksjonsutstyr. Datasimuleringsverktøy ble brukt i arbeidet med dekkets design, og Goodyear samarbeider tett med utstyrsprodusenter for å sikre at dekkdimensjonene passer til kjøretøyene de lager.  
  Goodyears 63-tommers dekk er utformet for optimal ytelse.  Det har blant annet Goodyears CycleMax slitebanemateriale som er kjølig i bruk, midtspor med låseeffekt for bedre stabilitet og ekstra varmeavledning.  Høyvinklede, retningsuavhengige spor bidrar til bedre trekkraft, og en tunge på sideveggen bidrar til å redusere varmegenereringen.
  Dekket er tilgjengelig i to dimensjoner: 53/80R63 og 59/80R63, med tre materialvariasjoner og to mønsterdybder (E3 og E4) – det vil si at det til sammen finnes 12 varianter på markedet. 

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1