Tips redaksjonen
09.08.2018

God allmennbelysning skaper godt arbeidsmiljø

– Åpne kontorlandskap med god allmennbelysning skaper et godt arbeidsmiljø, sier administrativ leder Maria Solem i Esacon AS.

Maria Solem forteller at selskapets medarbeidere la merke til lyset da de flyttet inn i sine nye lokaler i Waldemar Thranes gate 1. november 2017. – Åpne vindusflater i kombinasjon med riktig belysning, bidrar til gode arbeidsforhold.
   Esacon AS bistår bedrifter med å utforme søknader om støtte til forsknings- og utviklingsprosjekter (FoU). Selskapet ble etablert i 1989 og har spesialisert seg på SkatteFUNN og andre offentlige støtteordninger. De vet hvilke kriterier som skal til for å få innvilget støtte. – Våre kunder sparer mye tid ved å benytte Esacon til utforming av FoU-søknader, sier Solem. Hun kan fortelle at Esacon har bred og unik kunnskap på dette fagområdet. – De senere årene har vi hatt en kraftig omsetningsvekst og god lønnsomhet.

Korte leveringsfrister
Installatøren MER Elektro AS hadde ansvaret for sterk- og svakstrøminstallasjonene i Waldemar Thranes gate 98. Det elektriske anlegget, med alt av LED-belysning ble ferdigstilt i løpet av 1 ½ måned. Det er ekstremt kort tid på å oppgradere det elektriske anlegget, sier eier Roger Fischer Jensen hos installatøren.

Nyetablert med fulle ordrebøker
MER Elektro AS ble etablert for ett år siden. – Vi er til sammen 11 montører og tre medarbeidere i administrasjonen, som er lokalisert på Lørenskog. I 2017 regner vi med en omsetning på mellom 6-7 millioner kroner. For 2018 har vi budsjettert med en omsetning på 16 millioner kroner. Så langt har vi signert kontrakter for over 10 millioner kroner for 2018, sier Fischer Jensen. Han legger til at installatøren har tre ukers ventetid på nye oppdrag Vi er primært involvert i næringsoppdrag.

Innfelte LED-armaturer og panel
I samarbeid med entreprenøren Aspira har MER Elektro AS levert det elektriske anlegget i Waldemar Thranes gate 98. – I de åpne kontorlandskapene er det montert innfelte downlights armaturer og lavtbyggende LED-paneler med Dali-styring, sier Fischer Jensen. Han kan fortelle at LED-panelet har opal avskjerming og en jevnt belyst flate som egner seg godt for denne type rehabiliteringsprosjekter. – Fordelen med Dali-styring er at lyset kan f.eks. dimmes fra medarbeidernes mobiltelefoner eller nettbrett når de kommer og forlater arbeidsplassen. Alle innfelte downlights armaturer er levert med Warm Dim, som gir en ekte varm glødelampefølelse. En annen og viktig fordel er at energiforbruket er kraftig redusert med LED-lys. Med en levetid på over 50 000 timer er vedlikeholdsbehovet avkortet.

Uten feil og mangler
MER Elektro AS har gjennomført de elektrotekniske arbeidene i Waldemar Thranes gt. 98 uten feil og mangler. – Takket være kjempeinnsats fra våre montører klarte vi å levere anlegget til rett tid, sier Fischer Jensen. – Alt av eksisterende elektrisk anlegg ble rehabilitert og omfattet all kabling i tak for belysning, i tillegg til å komplementere resten av anlegget.

Godt samarbeid med Unilamp
Det er første gang MER Elektro AS har samarbeidet med Unilamp. – I dette prosjektet har de bistått med sin belysningskompetanse og levert kvalitativt gode LED-produkter. Kombinasjonen av LED-paneler og innfelte downlights armaturer skaper god belysning i de åpne kontorlandskapene for de ansatte, sier Fischer Jensen.

Blendingsfrie LED-paneler
I Waldemar Thranes gate er det benyttet 60x60 LED-paneler med Dali-styring over skrivepulter og innfelte LED-downlights langs vegger. – LED-panelene er blendingsfrie og tilfredsstiller kravene til riktig belysning i kontorlandskap. Arbeidslyset kan reguleres opp eller ned etter behov. Det er også benyttet LED-downlight med softvariant som gir riktig stemningsbelysning, sier distriktssjef Jon Ivar Myrlid hos Unilamp.  – Begge belysningskonseptene er Dalistyrt og gjør at lyset kan dimmes opp eller ned samtidig. I dette prosjektet er det også brukt LED Compact armaturer og ute på varemottaket universalarmaturen NovoDisc. Det er et arbeidslys som egner seg godt ved f.eks. varemottak. NovoDisc er sensorstyrt og tennes og slukkes automatisk.

Gode tilbakemeldinger
Myrlid opplever at flere selskaper velger å kombinere LED-paneler med innfelte LED-downlights. – Vi får gode tilbakemeldinger fra både montører og brukere til slike belysningsløsninger.

Satser primært på næringsoppdrag
MER Elektro AS ønsker å vokse sammen med Unilamp i fremtidige prosjekter. – Deres LED-armaturer har 7 års garanti og egner seg utmerket til våre næringsoppdrag. Vi er nå i forhandlinger om leveranse av 200 innfelte LED armaturer til et større prosjekt i Moss. Får vi oppdraget blir Unilamp vår belysningsleverandør, avslutter Fischer Jensen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1