Tips redaksjonen
16.12.2015

Global studentkonkurranse om ideer til fremtidens byliv

For syvende år på rad arrangeres Ericsson Innovation Awards (EIA), en konkurranse der studenter fra hele verden får mulighet til å utvikle innovative IKT-baserte ideer i samarbeid med selskapet.

Denne gang er temaet fremtidens byliv. Innen 2050 forventes 70 prosent av verdens befolkning å bo i urbane strøk, og smarte byer kan forbedre livene til milliarder av mennesker. Konkurransen handler om å utvikle de beste ideene for bruk av IKT til å forbedre kvaliteten på det urbane liv og sikre at morgendagens byer er kreative, oppkoblet og bærekraftige steder å bo og arbeide.
   EIA 2016 er åpent for grupper med to til fire studenter i hver. Registreringen avsluttes 30. november, og ti semifinalister vil kunngjøres 18. desember 2015. Ni av disse vil bli plukket ut av en Ericsson- jury, mens den siste plassen avgjøres av en offentlig avstemning.
   De ti teamene vil jobbe med to utvalgte eksperter fra Ericsson med å utvikle et produkt og en forretningsplan for sin idé. Fire team vil så bli plukket ut til å delta i den store finalen i Stockholm.
   Vinnerlaget vil motta en premie på 25 000 euro, annenplassen premieres med 15 000 euro og de to neste med 1000 euro hver. Alle deltakerne vil bli invitert til å søke om karrieremuligheter i Ericsson, og semifinalistene tilbys intervju for praksisplass eller fast ansettelse.
   – I fremtiden vil alt og alle være oppkoblet. Ericssons rolle i denne utviklingen er å drive frem endringer som åpner for ny innovasjon og samarbeid til fordel for folk flest, næringsliv og samfunn. EIA 2016 er en arena der de smarteste i en ny generasjon får mulighet til å skape noe nytt og bidra til fremtidens byliv, sier Ulf Ewaldsson, Chief Techology Officer i Ericsson.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1