Tips redaksjonen
12.10.2017

Gjør gass til flytende væske

Wärtsilä har fått i oppdrag å levere gasskjøleystem, som kjøler og kondenserer gass til flytende væske (re-liquefaction) til tre nye LNG-tankere som for tiden er under bygging.

Ett av skipene bygges av Samsung Heavy Industries i Sør-Korea for LNG-rederiet GasLog, som har hovedkvarter i Monaco. De to andre tankerne sammenstilles av det sørkoreanske Hyundai Heavy Industries-verftet (HHI) for norske Knutsen OAS Shipping. Wärtsilä inngikk kontrakten for GasLog-skipet i april i år. Avtalen for de to Knutsen-fartøyene var klar i mai-juni.
   Alle de tre gasskjølesystemene inkluderer Wärtsiläs aller siste Mixed Refrigerant-teknologi (MR), som benytter en blanding av ulike kjølemedier. Dette er en energieffektiv løsning for mindre applikasjoner som omdanner gass til væske. De nye installasjonene vil ha en kapasitet på 1,5 til 2,5 tonn i timen. Det første Wärtsilä-anlegget er planlagt å være i drift i februar 2018.
   – Vi er stolte av suksessen til Wärtsiläs avanserte gasskjølesystem basert på MR-teknologi, og denne suksessen gjenspeiles i disse siste ordrene. Wärtsilä er en totalleverandør av LNG-løsninger med produkter, systemer og løsninger for applikasjoner i hele verdikjeden, sier Timo Koponen, Vice President, Flow & Gas Solutions i Wärtsilä Marine Solutions.
   GasLog har vært kunde hos Wärtsilä i mange år, og flere skip i rederiets flåte er utstyrt med Wärtsilä-løsninger. Knutsen-rederiets to nyeste tankere, overlevert i 2016, er utstyrt med Wärtsiläs nitrogenbaserte gasskjølesystem.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1