Tips redaksjonen
31.08.2015

Gjør deg klar for lynsesongen

Lynsesongen er her. Vær forberedt og beskytt hjemmelektronikken din mot skader knyttet til lynnedslag. Et pluggbart overspenningsvern er en god investering. APC by Schneider Electric leverer en enkel pluggbar løsning som, i tillegg til vern av utstyret, kan gi rett til dekning av opptil 50 000 euro hvis man likevel skulle oppleve skader på utstyr.

Norge også lynutsatt
I Amazonas er det 250 dager i året med lynnedslag, i Norge er de betydelig færre. Likevel rammes vi av cirka 100 000 lynnedslag hvert år. Når lynet slår ned, kan overspenninger følge e-verkets ledningsnett. En slik plutselig økning av spenningen i strømnettet kan ødelegge TV-apparater, PC-er og mobiltelefoner, og i verste fall føre til brann.

Forlenger elektronikkens levetid
Når hjemmeelektronikken er tilkoblet et overspenningsvern, vil overspenningene føres til jord istedenfor å komme inn på det elektriske anlegget, og spenningen blir jevnere. Dette kan være en god måte å beskytte følsomt elektronisk utstyr som er tilkoblet en stikkontakt på, og det forlenger produktenes levetid. Det pluggbare vernet bør komme som et tillegg til et såkalt «grovvern» som blir montert i sikringsskapet. Vernene bør være tilpasset hverandre for å fungere optimalt.

Registrering gir dekning av skadeutgifter
APC by Schneider Electrics pluggbare overspenningsvern PM5U-GR (finvern) koster cirka 400 kroner. Inkludert i prisen kan du få livstidsgaranti og «Equipment Protection Policy», hvis du registrerer produktet på www.apc.com (et varemerke av Schneider Electric).   
   «Equipment Protection Policy» er en forsikring der APC by Schneider Electric dekker skadet utstyr hvis overspenningsvernet ikke beskytter tilkoblet utstyr tilstrekkelig. «Equipment Protection Policy» dekker opp til 50 000 euro (beløpet varierer fra modell til modell). For vilkår og detaljert informasjon se på http://www.apc.com/site/support/NO/no/service/epp/

Hvordan bruke overspenningsvernet?
Overspenningsvernet PM5U-GR fra APC by Schneider Electric settes i en vanlig stikkontakt med jording, og deretter kan apparatene kobles til. Vernet har fem vanlige uttak og to USB-uttak. Det tekniske utstyret kobles rett i uttakene. Ved å filtrere bort forstyrrelser og strømtopper i strømnettet, beskytter vernet utstyret mot skadelige overspenninger som kan oppstå som følge av lynnedslag.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1