Tips redaksjonen
04.03.2015

Gjennomslag for eksklusivt og miljøvennlig komposittgulv for utebruk

Normalt ville råmaterialene havnet på avfallsstasjonen. I stedet gjenvinner Winchester-selskapet Trex plast- og trematerialer til komposittgulv. Utegulvet med eksklusivt utseende har vært en ubetinget suksess på det norske markedet fra importøren og forhandleren Optimera introduserte det i april 2014.

Blant pengesterke nordmenn er det alltid et marked for eksklusive utegulv for blant annet terrasser, trapper og gangveier. Trex Transcend-gulvet brytes ikke ned over tid. Det vil derfor være så godt som like fint etter 25 år. Produksjonen skjer med 95 prosent gjenvunne materialer inkludert trekapp, sagflis, brukte paller og plastemballasje.
   Gulvet er en erstatning for det som for mange anses som det mest eksklusive: gulv fra tropiske, truede tresorter.

100 000 kroner ingen hindring
– Fra første stund fikk vi et solid gjennomslag for dette introduksjonsproduktet. Vi omsetter gulvet bredt i våre byggevarehus, men har ekstra suksess på områder med stor kjøpekraft. Tønsberg med ferieparadiset utenfor og Rogaland har tatt spesielt varmt imot Trex, sier Pål Erichsen, som er kategorisjef for trelast og plater i Optimera.
   Av konkurransemessige hensyn vil Erichsen ikke gå i detalj om omsetningen utover at den er på et tosifret millionbeløp. Han forteller at folk raskt bruker over 100 000 kroner på utegulv og terrasser, og at eksklusivt utseende er et pluss.

Lite vedlikehold
I Optimera sitt produktspekter inngår også et bredt utvalg ute- og terrassegulv i tre med eksklusivt utseende og lang levetid. Trex har til dels et overlappende markedet med disse, men varer enda lenger og utgjør samtidig et alternativ for dem som ikke ønsker å bruke tid på å olje og vedlikeholde bordene. Vask med såpe og vann en gang i blant er tilstrekkelig.
   – Komposittgulvet er vedlikeholdsfritt og blir montert med klips. Gulvet appellerer til folks kreativitet fordi det lar seg varme og forme til sirkler og buer. Det gir andre muligheter både på terrasse og bruk i hage til for eksempel kanter, gangveier og i tilknytning til vann, sier Erichsen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1