Tips redaksjonen
30.12.2013

Gjennombrudd i Asia for Norwater

Norwater AS (tidligere Eide Marine Tech AS) har nylig sikret seg store og viktige kontrakter fra to av de største verftene i verden.

Kina
Seadrill bygger en lang serie med Jack-Up-rigger av design F&G JU2000E ved Dalian-verftet i Kina. Hver av disse oppjekkbare riggene får to ferskvannsanlegg fra Norwater installert om bord. Totalt vil anleggene på en rigg produsere 120 000 liter drikkevann i døgnet fra sjøvann. Serien er på totalt 10 rigger, og dermed skal produsenten med hovedkontor i Høylandsbygd til sammen levere 20 anlegg til Dalian/Seadrill. Bygging av serien har pågått en stund, og leveringer og produksjon er i full gang. Leveransene avsluttes sommeren 2015.

Korea
Norwater har også sikret seg sitt første oppdrag i Sør-Korea. Verdens største skipsverft, Hyundai Heavy Industries i Ulsan, har bestilt tre anlegg på 150 000 liter hver til det neste boligfartøyet til Edda Accomodation, som er under bygging i Korea. Anleggene skal leveres i slutten av dette året. Norwaqter har i tillegg opsjon på identisk leveranse.
   Administrerende direktør i Norwater, Per Einar Gjerding, gleder seg over kontraktene. 
  
– Dette er strategisk viktige ordrer for oss, og de representerer et gjennombrudd i det viktige asiatiske markedet for bedriften. Vi ser på både Korea og Kina som særlig viktige markeder også i årene som kommer, og disse kontraktene bidrar sterkt til å skaffe oss et fotfeste på begge markedene.
  
Norwater er lokalisert i Høylandsbygd i Kvinnherad kommune. Bedriften spesialiserer seg på produksjon av anlegg som kan omdanne sjøvann til ferskvann, hovedsakelig for skip og rigger. Bedriften har egen produksjon i Norge, datterselskap i Shanghai i Kina og totalt 20 ansatte. Omsetningen i 2013 forventes å bli på drøyt 30 MNOK.

Kilde: Maritime & Energy

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1