Tips redaksjonen
30.01.2015

Gardemoen velger Brannpanel Natur

Oslo Lufthavn benytter 9500 kvadratmeter brannsikret eik av Woodsafe Timber Protection på taket til den nya Pir Nord.

Gardermoens nye pir skulle egentlig hatt et tak i metall men av frykt for at et metalltak skulle ha negativ innvirkning på navigasjonssystemene på grunn av radarrefleksjon, falt valget til slutt på tre. Å bygge i tre innebærer flere fordeler for miljøet, noe som også har vært avgjørende for materialvalget.
   Bestilleren, Avinor Oslo lufthavn, ble etter å ha valgt tre stilt overfor dilemmaet om å få en terminal kledd i tre som måtte oppfylle strenge brannsikkerhetskrav og kravet om lave vedlikeholdskostnader. Valget falt på Brandpanel Natur i eik som er impregnert mot brann med Woodsafes system Exteriör Fire-X.
   – Gardermoen Pir Nord er et svært avansert prosjekt der brannsikkerheten er i fokus. Vi er svært glade for at bestilleren, entreprenøren og arkitekten tok seg tid til å høre på oss da vi presenterte saklige fakta om brannsikret tre. Brannsikkerhet er mye mer enn bare tall på et papir, og det har virkelig arkitekt, bestiller og entreprenør tatt til seg etter at Woodsafe presenterte egenskaper og viktige faktorer omkring brannsikring av tre, forteller Thomas Bengtsson, VD Woodsafe Timber Protection.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1