Tips redaksjonen
11.08.2016

Gå ut på taket

Med denne løsningen kan takvinduet gjøres om til noe langt mer. Med to raske håndgrep er et lukket takvindu omgjort til en takaltan.

Velux Cabrio er både et vanlig takvindu og noe helt annet. Når den øverste delen av takvinduet åpnes, fungerer det som et vanlig topphengslet Velux takvindu. Med det kan du gjøre raske utluftinger, ha det på gløtt eller benytte deg av den innebygde muligheten for naturlig ventilasjon med lukket vindu. Trekk i lufteklaffen og du kan la luften strømme inn i rommet selv om det regner, eller om du finner det tryggest å ha vinduene lukket når du går ut.
 
Følelsen av å gå ut på taket
På en, to, tre gjøres takvinduet om til en takaltan. Det tar bare noen sekunder før du kan stå ”på” taket. Du går egentlig ikke ut på taket, men når takvinduets nedre del er vippet ut, vil hele overkroppen være over taket. Du står fortsatt på gulvet innenfor. Likevel har du følelsen av at du har gått ut på taket. Der har du vidt utsyn 180 grader rundt. Samtidig slipper du inn mer naturlig dagslys og frisk luft.
 
Montér flere ved siden av hverandre
Velux takvinduer kan monteres tett sammen ved hjelp av Velux hjelpesperrer. Det gir økt takhøyde i et større område og mer lys og luft. Det samme gjelder for Velux Cabrio. Monteres flere ved siden av hverandre, kan flere gå ut på taket samtidig. På litt avstand vil det se ut som om det er én takaltan.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1