Tips redaksjonen
08.12.2017

Full fart inn i rekefôrmarkedet

Oppkjøpet av Alimentsa er nå fullført. Alle påkrevde godkjenninger er innhentet, og Alimentsa er blitt en del av BioMar Group. Dette oppkjøpet plasserer BioMar blant Sør-Amerikas ledende produsenter av rekefôr og vil gi synergivirkninger i forhold til selskapets øvrige virksomhet.

Carlos Diaz, CEO i BioMar Group, forklarer bakgrunnen for oppkjøpet som en enestående mulighet til å skape synergier i forhold til utviklingen og leveringen av produkter og tjenester av høy kvalitet til rekeoppdrettere i Ecuador. Dette vil i tillegg supplere BioMars nåværende fotavtrykk i Latin-Amerika, forretningsenheten i Costa Rica.
   – Vi er overbevist om at integreringen av Alimentsa i BioMar Group vil gjøre oss i stand til å levere et nytt high-end verdikonsept til oppdrettere i Latin-Amerika gjennom å kombinere Alimentsas høyt anerkjente produkter og tekniske tjenester med vår egen innovative og etablerte tilnærming til FoU, bærekraft og fôreffektivitet. BioMar har i de senere årene bygd en sterk kunnskapsbase innenfor rekefôr, og vi kan i tillegg bidra med omfattende forskning og erfaring fra andre arter som tilapia og marine arter, sier Carlos Diaz.
   BioMar og Alimentsa er nå klare til å ta de første skrittene i retning av integrering. I fjerde kvartal vil fokuset være på å knytte bånd mellom BioMars eksisterende enheter og våre nye medarbeidere i Ecuador for å legge grunnlaget for fremtidig integrering av den nye forretningsenheten:
   – Vi er overbevist om at synergier kan høstes gjennom dette oppkjøpet. Med Alimentsa som del av BioMar Group vil vi umiddelbart være i stand til å levere et attraktivt verdiforslag til rekeoppdrettere i Ecuador. Vi har tro på at i fremtiden vil vi sammen med Alimentsas medarbeidere og kundene kunne utvikle nye produktløsninger basert på vår fellesinteresse i bærekraft, innovasjon og samarbeid med kunden, fortsetter Carlos Diaz.
   BioMar Group overtar 70 prosent av aksjene, noe som utgjør en investering på USD 119 millioner. BioMar Groups beregninger viser at markedet vil vise seg å være svært attraktivt, med vekstrater på 8–12 prosent.

Tekst og foto: BioMar

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1