Tips redaksjonen
20.12.2016

Fryseteknologi sparer tid på operasjonsbordet

Ny omfattende studie viser at en prosedyre som bruker Medtronics «fryseteknologi», er en trygg og effektiv metode for behandling av hjerteflimmer. Metoden krever mindre tid på operasjonsbordet enn alternativet, noe som selvfølgelig er en fordel for pasientene, men også for pleiepersonellet og sykehusene.

I takt med at befolkningen blir eldre og antall pasienter øker, har man et stigende behov for å innføre avanserte teknologier som utover å være trygge også er optimale når det gjelder tidsforbruk.
   Hjerteflimmer (også kalt atrieflimmer eller forkammerflimmer) er en rytmeforstyrrelse i hjertets forkamre (atrier). Ved atrieflimmer er den normale hjerterytmen satt ut av funksjon og avløst av en uregelmessig, vanligvis for rask, hjerterytme. Atrieflimmer er den vanligste og mest ubehandlede hjerterytmeforstyrrelsen i verden. Mer enn 33,5 millioner mennesker verden over lever med atrieflimmer. Atrieflimmer kan ramme alle, men hyppigheten stiger med alderen.
   Medtronics «fryseteknologi» (Arctic Front Advance Cryoballoon Ablation System) er en prosedyre der man ved hjelp av en ballong fryser inne de dårlige cellene og blokkerer for de elektriske signalene som får hjertet til å slå uregelmessig. Metoden kan utføres på langt kortere tid enn alternativet, der man punkt for punkt brenner små mengder hjertevev som er årsaken til rytmeforstyrrelsene.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1