Tips redaksjonen
15.03.2017

Fremtidens kontor benytter seg av akustisk lyd

COWIs nye hovedkontor, Portalbygget, skrur opp fleksibiliteten og ned lyden med ROCKFON akustiske himlinger.

COWI lever av å selge kunnskap. Selskapet mener at medarbeiderne skal ha de beste rammene for å utvikle kunnskapen sin og tenke kreative tanker som fører virksomheten fremover. Derfor er COWIs nye hovedkvarter, som er tegnet av LOF Arkitekter, utformet med en høy grad av fleksibilitet i innredningen. Her finnes både åpne kontorlandskap, stillerom, bibliotek, cellekontorer og grupperom. Slik kan hver enkelt medarbeider bevege seg fra sone til sone, alt etter hvilken type arbeid hun skal utføre.
   – Utviklingen innenfor kontordesign går mot mindre plass per ansatt og mer fleksible arealer. Ressursene skal ganske enkelt utnyttes best mulig. Soneoppdelingen i COWIs nye hovedkontor gjør medarbeiderne mobile og gir plass til både deling av kunnskap og fordypelse. For å få et slikt kontormiljø til å fungere i praksis er akustikken avgjørende, forteller innredningsarkitekt og partner Kari Ihle fra Metropolis arkitektur & design, som har stått for innredningen av det innovative kontormiljøet.

God akustikk er nøkkelen til et godt arbeidsmiljø
Hvis ikke akustikken fungerer, kan det ha stor betydning for hvor godt medarbeiderne klarer å yte. Ja, faktisk viser tall fra det nasjonale forskningssenteret for miljø i Danmark at 60 prosent av de ansatte i åpne kontorlandskaper mener at støy er den mest forstyrrende faktoren i kontormiljøet.    
   Derfor har produsenten ROCKFON levert akustiske himlinger til prosjektet som er designet spesifikt for arbeid i åpne landskaper.
   – God akustikk er nøkkelen til produktivitet, trivsel og arbeidsglede. De åpne kontorlandskapene er veldig gode til kunnskapsdeling, men det kan være vanskelig for den enkelte medarbeideren å finne ro til å arbeide konsentrert. Derfor har vi utviklet spesielle akustiske himlinger til kontorer med åpne landskap, ROCKFON Krios dB 42, som demper lyden så godt at det er rom for fortrolige samtaler og arbeidsro, sier distriktssjef Steinar Nygård fra ROCKFON.

Skreddersydde løsninger med akustiske himlinger
ROCKFON har i alt levert 7 000 m2 akustiske himlings- og veggløsninger til det innovative bygget. Akustikkløsningene er tilpasset behovene i de enkelte rommene, slik at hvert rom har sitt eget skreddersydde akustiske miljø.
   – I kantinen og fellesområdene har vi anvendt ROCKFON Hygienic i takene, mens vi i kantinen, resepsjonen og fellesområdene også har satt akustikkreguleringer på veggene. Her har vi montert ROCKFON Color-all Special i tre forskjellige farger og mønstre. Det gir en flott effekt med fargene på veggene, sier Steinar Nygård.
   Den iøynefallende innredningen av resepsjonen og fellesområdene er langt fra tilfeldig. For interiørarkitektene har det vært viktig å skape en industriell innredning som understøtter COWIs identitet:
   – Vi ville gjerne skape et miljø som medarbeiderne kunne være stolte av og gjerne ville vise frem til gjester. Når du kommer hit for første gang, skal du tenke: Wow, her vil jeg gjerne arbeide. Det synes jeg vi har lyktes svært godt med, avslutter Kari Ihle. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1