Tips redaksjonen
24.10.2014

Fremtidens bil viser hvor du kan parkere, spise og fylle bensin

Volkswagen og SAP står bak et pilotprosjekt der EasyPark har utviklet fremtidens bilteknologi. Et system som blant annet lar deg finne parkeringsplasser, betale for parkeringen eller motta tilbud fra nærmeste veikro.

SAP kobler bilens navigasjonssystem eller bilistenes mobil-app til en skytjeneste som gir informasjon i sanntid. Systemet vil for eksempel vise deg hvor det er tilgjengelige parkeringsplasser, eller hvor nærmeste bensinstasjon er når tanken begynner å bli tom. Skulle du bli sulten på veien, får du også tilbud fra restauranter der du måtte befinne deg. 

Fremtidens bilteknologi
Stian André Holst, daglig leder i EasyPark, sier han er glad på vegne av selskapet for å få være med på å utvikle fremtidens bilteknologi. 
  – Det å få være med på teknologiutviklingen på et globalt nivå med en av verdens største bilprodusenter er nok et bevis på at det vi leverer, er i verdensklasse. Vår teknologi innenfor mobile parkeringstjenester blir stadig mer relevant for bilindustrien. Vi har nå inngått avtaler med 350 byer og parkeringsselskaper i ni land, sier han.  

Bra for både miljø og lommebok
EasyPark sine tjenester lar deg spare både tid og bensin. I tillegg sørger tjenesten for at du enkelt finner parkeringsplasser og moderniserer betalingsprosessen, noe som igjen er med på redusere utslipp. 
  – Opptil 30 prosent av trafikkrelatert utslipp i byer kan spores tilbake til bilister som kjører rundt på leting etter ledige parkeringsplasser. Med EasyPark sin teknologi kan dette i fremtiden bli betydelig redusert, avslutter Stian André Holst.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1