Tips redaksjonen
11.03.2014

Frekk design og stort fartspotensial

De nye modellene fra Askeladden – C75 Cruiser og C75 Center Cabin – lanseres under Sjøen for alle 2014.

C75-plattformen markerer startskuddet på en ny serie høyytelse designerbåter fra Askeladden. De to C75-modellene er designet av Gasper Peternelj og har som mål å bli trendsettere innenfor sportsbåtsegmentet. Målgruppen er sporty familier med ønske om allsidig weekend og dagsturbruk. Begge båtene kommer med høyhastighetsskrog med fokus på kjørekomfort.
  Askeladden beviser med dette at de på ingen måte har tenkt bare å satse på pilothusbåter. Med C75 går de litt tilbake til røttene, og da spesielt til daycruiser-segmentet. Begge variantene tar med seg mange praktiske løsninger fra de andre modellene til Askeladden, som stort soltak og kalesjegarasje, for å nevne noe.
 
Askeladden kombinerer egenskapene til kommersielle RIB-er og ordinære fritidsbåt og skaper med dette en ny serie sportsbåter med høy fartspotensial.
  Den nye C75 Cruiser har fått en heftig V-bunn på hele 25 grader. Dette skal, i kombinasjon med skarpe steglister og doble chines, gi meget sportslig og behagelig gange i sjøen.
  Det 7,5 meter lange skroget får motorer fra 150 til 300 hk på hekken. Med største motor vil sannsynligvis båten klare tett opp mot 50 knop. Minste motor skal gi toppfart på 35 knop, mens en 250-hester får båten opp i 45 knop.

Kilde: askeladden.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1