Tips redaksjonen
05.05.2015

Fortiden og fremtiden til Silicon Valley besøker Trondheim

Atari-grunnlegger, en ekte månelandingsdirektør og to av Norges desidert mest suksessfulle seriegründere kommer til Trondheim under Technoport 2015 i mars.

Dette inkluderer Nolan Bushnell, grunnlegger av det verdenskjente spillselskapet Atari Corporation og som regnes som videospill-industriens far, Samantha Quist, tidligere markedsføringsleder av Google sine produkter som nå inspirerer unge kvinner inn i entrepenørskap og innovasjon, og Pascal Finette, en serieentrepreneur som arbeider med å få frem nye gründere ved Singularity University's Startup Lab.
   To av Norges mest suksessfulle high-tech-entrepenører, Alf Egil Bogen og Geir Førre, kommer også. Studiekameratene fra NTH har begge bygd sine karrierer basert på micro-chips, både som konkurrenter og forretningspartnere. For første gang vil de stå sammen på en scene og dele sine historier, som også definerer historien om den Norske halvlederindustrien.
   Vi får også møte Angela Lamont, direktør for verdens eneste folkefinansierte månelanding (ikke i overført betydning) the Lunar Mission One space program, og Anne Kjær Reichert, gründeren som har tatt med seg det suksessfulle Peace Innovation Lab-konseptet fra Stanford University og lansert en spin-off i Berlin.

”Awakening the entrepreneurial mindset”
Den årlige Technoport-konferansen bringer sammen utfordrere, nyskapere og investorer for å inspirere nåværende og fremtidige innovatører og skape innovasjon. Gøril Forbord, daglig leder hos Technoport forklarer:
   – For å videreutvikle og inspirere vil vi også i år presentere noen av de aller beste innovatørene fra ulike steder i verden. Hovedpoenget er å lære av både suksesshistoriene og feilene disse menneskene har begått, samtidig som at vi vil diskutere hvordan vi kan implementere denne kunnskapen for å skape et mer innovativt Norge.”

”Euity crowdfunding”
Technoport 2015 legger til rette for at deltakere på konferansen kan ta del i innovasjon gjennom The Live Crowdfunding Experience. Fire norske startups vil presentere seg selv og sin produktidé foran publikum i en fullsatt storsal på velkjente Studentersamfundet. Hvem som helst i publikum kan kjøpe aksjer i de fire oppstartsbedriftene. Under Technoport14 ble den første norske crowdfundingen av denne typen arrangert, og det ble en stor suksess. Til sammen ble det samlet inn omkring 700 000 kroner på én kveld.

Fakta om Technoport 2015
Innovasjons- og entreprenørskapskonferansen Technoport2015 «Awakening the entrepreneurial mindset» finner sted 18. og 19. mars. Under disse to konferanse-dagene vil deltakerne få servert de nyeste tankene og trendene innenfor innovasjon fra foredragsholdere i verdensklasse. Konferansen finner sted i Teknologihovedstaden Trondheim på Kunnskapssenteret ved St Olav Universitetssykehus, bare et steinkast unna Trondheim sentrum og NTNU Gløshaugen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1