Tips redaksjonen
04.11.2019

Første svanemerkede vinylgulv

En nordisk miljømerking omfatter høye krav til andelen resirkulert eller fornybar råvare, noe som tidligere har gjort det umulig for vinylgulv å oppfylle kravene. iD Revolution fra Tarkett vil være det første vinylgulvet i verden som oppfyller kravene til Svanemerket.

– Det føltes som en umulig oppgave å produsere et vinylgulv som klarte Svanemerkets tøffe miljøkrav, men etter intensivt og
målrettet arbeid med å skape et nytt innovativt, bærekraftig og sirkulært gulv er vi der, sier Dag Duberg, Nordic Sustainability Manager i Tarkett.
   I dag kreves det, i større grad enn før, at gulv i offentlige bygg, som skoler, barnehager og sykehus, må ha svært lave VOC-verdier, være miljøvennlige og sirkulære. Dette stiller høye krav til leverandørenes evne til å utvikle og produsere bærekraftige produkter. Tarkett har tidligere lykkes med å lage gulv som inneholder resirkulerte materialer og biobaserte alternativer. Dette er imidlertid første gang resirkulert og biobasert har blitt kombinert i et nytt, innovativ, bærekraftig og sirkulært produkt. Det er også det første vinylgulvet i plankeformat (såkalt LVT-gulv) som er Cradle to Cradle-sertifisert på Gullnivå.
   – Det nye gulvet, iD Revolution, er laget av gjenvunnet plast fra bilruter og biobasert plast. Det inneholder også kalk, et mineral det finnes mye av i naturen. Gulvet inneholder ingen ftalater eller løsemidler, og er derfor er trygt alternativ for både miljø og mennesker, fortsetter Dag Duberg.

Om iD Revolution

iD Revolution er et vinylgulv i plankeformat (såkalt LVT-gulv) som består av en unik sammensetning av 24 prosent gjenvunnet plast fra gamle bilruter og sikkerhetsglass fra bygninger, 11 prosent biobaserte polymer og 49 prosent kalk. Den inneholder verken ftalater eller PVC, men består i stedet av PVB, en polymer som finnes i glassruter for å forhindre at glasset knuses i små splinter.
Produksjonen av iD Revolution foregår på en bærekraftig og kontrollert måte der 99 prosent av vannet som brukes i produksjonen resirkuleres, og 50 prosent av energiforbruket kommer fra fornybare energikilder. Resten klimakompenseres, slik at produksjonen blir helt CO2-nøytral.
   iD Revolution har en tykkelse på 2,5 mm, et slitesjikt på 0,55 mm, og er behandlet med TopClean XP™, som gir gulvet de samme slitasje- og vedlikeholdsegenskapene som Tarketts øvrige LVT-gulv. Kolleksjonen består av 12 tre- og steinsmønstre, og er primært designet for offentlige rom.

Kilde: perpr.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1