Tips redaksjonen
23.11.2017

Første ruter med jetflyet E190-E2

24. og 26. april 2018 skrives det luftfartshistorie. Som lanseringskunde av Embraers andre generasjons jetfly vil Widerøe som første flyselskap i verden ta E190-E2 i bruk på kommersielle flyvinger.

Først Bergen-Tromsø-Bergen og to dager senere Bergen-Bodø-Bergen. Å bringe FjordNorge og Nord-Norge sammen på en mer effektiv og rask måte har lenge vært et mål for Widerøe. 24. april 2018 tar selskapets nye familiemedlem, LN-WEA, av fra Bergen lufthavn Flesland i retning Tromsø lufthavn Langnes. Oppmerksomheten vil være rettet mot Norge idet Widerøe gjør sitt 114-seters regionale jetfly tilgjengelig for publikum.
   E190-E2 er neste generasjons miljøvennlige fly, som skal bidra til en bærekraftig fremtid for norsk luftfart, og for Widerøe. Gjennom investeringen i nye fly tar Widerøe et større ansvar i klimautfordringen og skaper forutsetninger for fortsatt vekst, heter det i en pressemelding fra selskapet.
   – Vi ser det som spennende og interessant at Widerøe setter inn sitt første jetfly mellom Nord-Norge og FjordNorge. Bodø og Tromsø er to av de viktigste hubene for turister som reiser inn og ut av Nord-Norge. Vi er meget positive til den videre utviklingen denne koblingen gir, sier Trond Øverås, administrerende direktør NordNorsk Reiseliv AS.

Redusert reisetid
Flytiden reduseres med henholdsvis 20 og 15 minutter mot tilsvarende flyvinger der Dash 8 Q400 benyttes.
   – Skal vi klare å utvikle turisme hele året til Norge, er det avgjørende å kunne tilby opplevelser i Nord-Norge og Fjord Norge som en del av samme reise. Derfor er det utrolig gledelig at Widerøe nå gjør det betydelig lettere å komme seg raskt mellom de to landsdelene, sier Kristian B. Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge AS.
   – Det er med stor glede vi tar imot Widerøes Embraer E190 når den lander for alle første gang i Norge på Bergen lufthavn Flesland, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør i Avinor. – Denne flytypen representerer en helt ny generasjon fly når det gjelder lavere støy, mindre utslipp og høyere komfort. Vi er også svært glade for at nettopp Embraer skal gå i ruten mellom Bergen og Tromsø, en viktig flyrute både for både forretningsreisende og turister.
Margrethe Snekkerbakken, divisjonsdirektør i Avinor sier at det blir spennende å se hvordan denne flytypen vil gi nye muligheter i regionalnettet: – Kombinasjonen av et næringsliv i utvikling og et reiseliv i vekst gir gode muligheter til å forsterke tilbudet mellom de to landsdelene.
   –Vi tror at koblingen mellom fjord og fjell på Vestlandet og de røffe naturopplevelsene i Nord-Norge med nordlys og midnattssol vil bli ett av de sterkeste reiselivsproduktene i Europa de neste årene, sier administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1