Tips redaksjonen
20.10.2015

Første løsning som måler fem samtidig

Forskerne hos Norsk elektrooptikk er først i verden til å måle fire gasser og temperatur på innsiden av rør med laser. Datterselskapet Neo Monitors får dermed en kommersiell løsning som vekker internasjonal oppsikt.

NEO Monitors LaserGas iQ² er den første laserbaserte gassmåleren som kan måle fem komponenter på innsiden av et rør (O2, CO, CH4, H2O, og temperatur). Andre løsninger på markedet klarer bare to komponenter, og produktet vil derfor bidra til å gjøre det enklere å oppnå god HMS og redusere driftskostnader. Dette gjelder for de næringene som kjører forbrenningsanlegg, særlig olje og gass, og kjemisk industri. Produktets banebrytende funksjonaliteter sikrer at produktet vil levere en stabilitet, fleksibilitet og robusthet som er unik på markedet.
   NEO Monitors leverer laserbaserte gassmålere som gir svar på hvilke gasser en prosess består av. Ved å skyte laser gjennom prosessen får vedlikeholdsansvarlig svar på prosessens gass-sammensetning og temperatur. Dette er kritisk innsikt som sikrer at installasjoner alltid kjøres trygt. Produktet som avdukes nå, har allerede skapt stor interesse hos noen av verdens største virksomheter.
   – Vi løftet på sløret for LaserGa iQ² på en konferanse i USA nylig og ble overveldet over mottakelsen vi fikk. Flere av verdens største olje- og gassselskap flokket seg rundt vår stand og skrøt av at dette ville spare dem for mye tid og penger, og ikke minst sikre deres installasjoner på en langt bedre måte. Vi visste vi satt på en god nyhet, men dette var over all forventning, sier administrerende direktør i Neo Monitors, Ketil Gorm Paulsen.
   De fremste fordelene er at installasjons- og driftskostnader reduseres betydelig, samtidig som det blir enklere å redusere risiko for skadelige miljøutslipp og skape tryggere arbeidsplasser.
   – Vi forventer at olje- og gassindustrien og kjemisk industri vil nyte godt av denne løsningen, men den er også aktuell for alle typer forbrenningsanlegg. Vi har tro på dette produktet, og at det vil endre spillereglene i vårt marked. Vi venter oss å få langt flere og lojale kunder, noen blant verdens største virksomheter. Vi kan nå leverer en god løsning på flere av de vanskeligste prosessene våre kunder må håndtere, og med oss får de raskere, bedre og mer nøyaktige resultater, sier Paulsen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1