Tips redaksjonen
23.11.2017

Første elektriske renovasjonsbil i drift

I uke 44 ble den første elektriske renovasjonsbilen satt i drift i Norge. Bilen er kjøpt inn av gjenvinningsentreprenøren Ragn-Sells AS og skal betjene deres kunder i Oslo-markedet.

– Innkjøpet av den elektriske renovasjonsbilen er et ledd i vår langsiktige satsning på fossilfri transport og produksjon, sier Bjørn Hoel, administrerende direktør i Ragn-Sells AS. Selskapet har også kjøpt inn fem nyutviklede elektriske gravemaskiner med batterikapasitet.
   – Elektriske biler og maskiner er interessante for oss av flere årsaker, fortsetter Hoel. For det første har vi selvfølgelig satt oss som mål å redusere utslippene våre. For det andre tror vi ikke politikerne vil tillate at vi betjener bysentrum med fossildrevne kjøretøy fremover. Da må vi være med å teste ut ny teknologi og drive utviklingen fremover slik at vi kan tilby det både kundene våre og samfunnet rundt oss forventer. I tillegg ser vi både arbeidsmiljømessige og økonomiske fordeler, spesielt ved bruk av elektriske maskiner som kverner og sorteringsmaskiner. De støyer mindre, vibrerer mindre, har mindre avgasser og krever mindre vedlikehold. Vi kommer derfor til å investere primært i elektriske maskiner fremover.
   – Bilen er ikke kjøpt inn til et spesifikt oppdrag. Vi tråkket til på egenhånd og løper en viss risiko, forsetter Hoel. Politikerne har jo sendt tydelige signaler om at det er dette de vil ha. Nå gjenstår det å se om det gjenspeiler seg i konkurransegrunnlagene og betalingsviljen også, spesielt i offentlig sektor. Vi vet jo alle at pris lenge har vært den dominerende konkurransefaktoren her. Dette er imidlertid ikke den billigste løsningen, og vi har erfaring med at næringslivet har hatt høyere betalingsvilje på kvalitet og miljø enn offentlig sektor. Derfor er vi spent på responsen, sier Hoel.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1