Tips redaksjonen
02.03.2018

Første NORSOK-sertifiserte 100 prosent oljefrie dieselkompressor

Atlas Copco Rental er det første utleieselskapet i det norske olje- og gassmarkedet med en 100 prosent oljefri dieselkompressor som tilfredsstiller NORSOK Z-015-standardene i utleieflåten.

Den norske oljeindustrien har utviklet NORSOK-standarden for bedre sikkerhet, verdiøkning og kostnadseffektivitet innenfor petroleumsindustrien. Med denne løsningen blir Atlas Copco Rental en industrileder som kan tilby oljefri trykkluft, som et svar på behovene i olje- og gassindustrien. 

Oljefri trykkluftluft som en standard for offshoreapplikasjoner
Oljefri trykkluft er utviklet for bruksområder der luftkvalitet er essensielt for sluttproduktet og produksjonsprosesser. Teknologien er mest kjent for sin avgjørende rolle i industrielle prosesser i farmasøytisk eller nærings- og nytelsesindustrien, men fordelene for offshore-industrien er også betydelige. Teknologien eliminerer risikoen for oljeforurensning i løpet av produksjonsprosessen uten at det påvirker ytelsen eller energieffektivisering. Denne sikre løsningen garanterer høyest mulig luftkvalitet.
   På grunn av sin høye kvalitet, elimineringen av risiko og sin miljøvennlige karakter, vurderer stadig flere aktive selskap innenfor olje- og gassindustrien å velge denne ISO-sertifiserte teknologien. Teknologien brukes ikke utelukkende innenfor områder der oljeforurensning er skadelig, men også innenfor instrumentering, vedlikehold av rørledninger, luftmating til nitrogengeneratorer, som benyttes til oppstart og stenging av plattformer eller i boblevinduer under vindpark-installasjoner. Den høye kvaliteten forbedrer i tillegg livslengden til maskiner som er knyttet til oljefritt utstyr.

Ekspert på oljefri trykkluft
– Vi er markedslederen innenfor 100 prosent oljefri luftteknologi. Vi er også den første leverandøren med ISO 8573-1 Class 0-sertifisering, og siden har “Class zero”-kompressorer vært industristandarden. Med vår NORSOK-sertifiserte oljefrie kompressorer utvider vi flåten vår ved å tilby en løsning som dekker alle behov fra industrien, on- og offshore. Med denne løsningen er vi i stand til å møte de spesifikke kravene til norsk offshoreindustri og som NORSOK standardene krever, sier Michel Jasica, Manager Offshore NorthSea region hos Atlas Copco Rental. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1