Tips redaksjonen
28.12.2017

Forskalingssystem med ensidig stagløsning

Nå lanseres et unikt forskalingssystem med en ensidig stagløsning.

– Nyheten MAMMUT XT gir kortere monteringstid, krever mindre utstyr og gir en stor tidsbesparelse der det er mange staggjennomføringer, sier Morten Hernes, teknisk sjef i Maxbo Teknikk.
   Forskalingssystemet krever mindre plass. Med MAMMUT XT holder det å låse stagene fra den ene siden, noe som gjør det mulig for eksempel å heise ned produktet langs en fjellvegg. MAMMUT XT er galvanisert og skal tåle hard bruk.

Kostnadsfokus
Morten Hernes forteller at ved å ha et kostnadsfokus er det viktig å ha enkle og tidsbesparende produkter. 
   – Når produktet tåler store påkjenninger, går det raskere å fylle på betongen. I tillegg trenger du bare ha halvparten så mange festepunkter for stagene, og vanlige AZ-stag gjør jobben. Da sparer du tid på montering og demontering, i tillegg til at du får lavere materialkostnader, sier Morten Hernes.

Sterkeste forskalingssytemet på markedet
Mammut XT er beregnet på større leilighetsbygg, skole, forretningsbygg, damanlegg, broer, tuneller, osv.
   – Dette er den sterkeste forskalingen på markedet. Du kan tømme en betongbil på seks kubikkmeter på under 20 minutter uten at du trenger å være redd for støpetrykket, sier Hernes.

1000 ganger gjenbruk
Plasthuden som brukes på MAMMUT XT, oppgis å være unik. Den skal tåle inntil 1000 støp.
    – Den viktigste forskjellen fra finér er at plasthuden ikke sveller. Dette gjør den mer fleksibel, lett å spikre i, hull lukker seg, og den er lett å rengjøre etter bruk og reparere ved behov, sier Hernes.

Samarbeid med tyske MEVA
Det nye forskalingsproduktet MAMMUT XT er nettopp ferdig testet i Tyskland, Østerrike og Sveits. Produktet er utviklet sammen med tyske MEVA, som er en av verdens ledende produsenter av forskalingsformer. Produktet kommer på markedet første kvartal 2018. Det er syv års garantitid på forskalingshuden.
   MAMMUT XT kommer i dimensjonene 250 cm x 350 cm og 250 cm x 300 cm samt i justeringspaneler i mindre størrelser.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1