Tips redaksjonen
01.08.2017

Form din verden med ny Rockfon Mono Acoustic

Rockfon Mono Acoustic har blitt løftet til helt nye høyder med en mer hvit og glatt overflate. Som arkitekt får du nå 100 prosent frihet til formgivning av tak og vegger innendørs. På denne måten kan du sikre bedre akustikk og bedre refleksjon av dagslyset til stor glede for brukerne. Dette opplyser selskapet i en pressemelding.

Rockfon Mono Acoustic gjør det mulig å få en glatt overflate uten synlige skjøter. Akustikkpussen gjør det mulig å integrere de akustiske overflatene i arkitekturen, slik at lyd og arkitektur bindes sammen. Runde former, skrå flater og signaturuttrykk kan med akustikkpussen forvandles til lydabsorbenter som gir et rolig og behagelig arbeidsmiljø.
   Et eksempel på det er Sparebank Vest-bygget i Jonsvollkvartalet i Bergen, som er tegnet av Arkitektgruppen CUBUS i samarbeid med Brandsberg-Dahls Arkitekter. Et lyst og åpent midtrom ga rom for fellesskap mellom leietakerne og ga store krav til materialets egenskaper:
   – Vi ønsket oss et materiale som ga en helhetlig overfalte, men som samtidig var lyddempende. Med Rockfon Mono Acoustic ble det ble mulig å kombinere vakker arkitektur og god akustikk i fellesrommet, sier Jan Erik Rossow fra Arkitektgruppen CUBUS, som arbeidet sammen med Rockfon om å få utformet en akustikkløsning som var i tråd med arkitekturen.

Få glede av dagslyset
– Vi merker at arkitekter etterspør Rockfon Mono Acoustic til mange forskjellige prosjekter, alt fra kontorer og hoteller til skoler, handlesentre og sykehus. Men i flere år har det vært et ønske om å få en glattere og hvitere overflate. Derfor har vi tatt systemet til helt nye høyder, sier salgsdirektør i Rockfon Jonny Aas.
   Den nye overflaten har ikke bare designmessige fordeler i form av en mer glatt og hvit overflate. Den har også en lysdiffusjon på 99 prosent og en lysrefleksjon på 87 prosent.
   – Den høye lysdiffusjonen og lysrefleksjonen lukker mer dagslys inn i rommet, holder forbruket av kunstig lys nede og gir et bedre arbeidsmiljø. Dette kan føre til færre sykedager hos de ansatte. Det er også fordeler for dem som skal påføre den nye akustikkpussen. Vi har nemlig utviklet en raskt tørkende sparkelmasse og akustikkpuss som gir en tørketidsbesparelse på opptil 40 prosent i forhold til tidligere. Med de nye tiltakene kan montøren på et mindre prosjekt spare en hel arbeidsdag, sier teknisk sjef i Rockfon, Oskar Meres.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1