Tips redaksjonen
09.12.2016

Ford Transit er verdens mest solgte varebil

Med nesten 400 000 solgte enheter av Ford Transit i alle varianter er dette verdens mest solgte varebilmerke i 2015.

Transit er den mest solgte varebilen i USA i 2015 med en salgsvekst på utrolige 31 prosent sammenlignet med året før. I Europa er Ford allerede det mest solgte nyttekjøretøymerket. Transit har også her førsteplassen blant de mellomstore varebilene. Det viser globale nyregistreringsdata fra 2015 fra IHS Markit.
   I Europa har Transit vært til stede i mer enn 50 år. I Storbritannia har den vært den mest solgte varebilen i sitt segment helt siden 1984.
   I Europa sett under ett har Ford opplevd at deres markedsandel for nyttekjøretøy har økt fra 10,8 til 12,9 prosent bare de siste 25 månedene. Dette har gjort Transit til det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa for første gang på 18 år.
   – Nå kommer også Transit 2T og Transit Custom med den helt nye, sterke og drivstoffeffektive EcoBlue-dieselmotorer som tåler mer last, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge Geir Haugaard.
   Den nye supergjerrige og mer trekkvillige Ford EcoBlue-dieselmotoren fikk sin verdensdebut for en måned siden på IAA-messen i Hannover.
   Den avanserte EcoBlue-motoren ble der vist frem i Fords nyeste varebiler – Ford Transit 2T og Ford Transit Custom.
   Der ble det også presentert en ny 6-trinns automatgirkasse som skal komme på disse modellene.
   Fords legendariske Transit har vært en favoritt, spesielt i Europa helt siden den forlot rullebåndene i Langley, England en augustdag i 1965 og feiret i fjor sitt 50- årsjubileum.
Transit-familien består av flere varebiler som Transit 2T, Transit Custom, Transit Connect og Transit Courier. Det er det samlede salget av disse som gjør varebilfamilien til verdens mest solgte varebil med samme navn.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1