Tips redaksjonen
11.04.2016

Ford SYNC 3 med norsk stemmestyring

Ford lanserer nå SYNC 3 – en ny generasjon av infotainmentsystemet SYNC, der sjåføren bl.a. kan kontrollere sin tilkoblede smarttelefon, musikkanlegg, navigasjon og klima med stemmekommandoer.

SYNC 3 har en ny 8 tommers berøringsskjerm og en ny prosessor som er 10 ganger raskere enn forrige generasjon. Designen er også mer oversiktlig og mer intuitiv enn tidligere. En annen viktig nyhet for norske kunder er at SYNC 3 vil være tilgjengelig på norsk – både teksten på skjermen og stemmekontrollen. SYNC 3 vil da også kunne lese opp tekstmeldinger fra mobiltelefonen på norsk eller vise tekstmeldingen på den 8-tommers berøringsskjermen.
Ved å trykke inn en knapp og for eksempel si “Jeg trenger en kopp kaffe", “Jeg trenger bensin” eller “Jeg må parkere" kan sjåføren finne nærliggende kafeer, bensinstasjoner og parkeringshus. SYNC 3 viser så veien til målet ved hjelp av navigasjonssystemet.
   SYNC 3 ble vist for første gang på Mobile World Congress i Barcelona på nye Ford Kuga, som ble lansert under arrangementet. Ford presenterte også nye apper for systemet, som kan stemmeaktiveres med SYNC AppLink, og som gjør det mulig for sjåføren å vise apper fra mobilen direkte på berøringsskjermen i bilen. SYNC 3 lanseres i sommer på Mondeo, S-MAX og Galaxy, og senere i 2016 på flere modeller.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1