Tips redaksjonen
20.07.2015

Forbedret åndedrettsapparat for nød/rømning

Honeywell har forbedret sitt åndedrettsapparat for nød/rømning, Bio-S-Cape, for å oppfylle ISO23269-1: 2008 vedrørende åndedrettsapparater til sjøs og den internasjonale konvensjonen om sikkerhet for menneskeliv til sjøs (SOLAS).

Forbedringene gjør Bio-S-Cape til en robust og effektiv åndedrettsløsning for arbeidere som er utsatt for giftig gass i ekstremt farlige og utfordrende miljøer, inkludert sjøfart, skip og olje og gass.
   – De forbedrede brukerfunksjonene inkluderer automatisk posisjonering av hetten ved hjelp av en oppblåsbar luftpute samt et system for redusert væskeakkumulering, spesielt utviklet for bruk når Bio-S-Cape blir lagret på dekk eller på en plattform, sier Andreas Jakobsson, produktspesialist for åndedrettsløsninger ved Honeywell Safety Products Nordic. – Vi har også laget en mørkere indre hette for bedre sikt og redusert refleks når den brukes i skarpt lys, Dessuten har vi forenklet vedlikeholdsprosessen, noe som reduserer både vedlikeholdstid og -kostnader, legger han til.
   Bio-S-Cape er konstruert for å kunne tas raskt på og være trygg, enkel og behagelig i bruk. Den har blant annet rivefast materiale på halstetningen for å redusere risikoen for utilsiktede rifter eller flenger når den tas på. Merkingen er også forbedret ved å øke størrelsen betydelig og plassere den bedre på vesken.
   Oksygen tilføres gjennom et utvalg av stål- eller kompositttrykkluftflasker med 10 eller 15 minutters lufttilførsel. Hetten er stor og fleksibel nok til å dekke alle hodeformer, også for personer med skjegg eller briller. Regulatoren sørger for at overtrykket opprettholdes i hetten og eliminerer all risiko for innånding av giftig gass.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1