Tips redaksjonen
20.09.2017

Fliegl inn hos Felleskjøpet Agri

Tyske Fliegl er ny leverandør til Felleskjøpet Agri. Det betyr et vesentlig større utvalg av gjødselvogner og gjødselutstyr samt bredere og mer komplett sortiment av hengere. Det nye sortimentet får grundig presentasjon og salgsstart på landbruksmessen Bedre Landbruk i november.

Fliegl Agrartechnik har siden 1975 bygd seg opp til å bli en av Europas største leverandører av gjødselvogner, hengere og transportløsninger til landbruk, anlegg og transportsektoren. Virksomheten er kjent for kvalitet og stor bredde i sitt sortiment og er en betydelig aktør innenfor landbruk og transport over hele Europa og i andre deler av verden.
   – Fliegls utvalg av gjødselvogner er stort – med et svært godt utvalg av vakuumvogner og gjødselvogner i stål og glassfiber. En fordel er at både tank og ramme leveres galvanisert som standard. Med deres utvalg av tørrgjødselvogner ser vi igjen frem til å kunne tilby våre kunder gode løsninger også innenfor dette segmentet, sier Dagfinn Sand, sjef for traktor og redskap i Felleskjøpet Agri.
   – Vi gleder oss til å kunne presentere et bredere sortiment innenfor gjødsel og enda bedre løsninger for gjødselentreprenørene. Selve startskuddet for visning av produkter og salg er Bedre Landbruk i Lillestrøm 10.–12. november. Her er det mye spennende i vente, fortsetter Sand.
   Fliegl tilbyr også logistikkløsninger for anlegg og landbruk – med blant annet maskintraller, skruevogner og avskyvervogner. Virksomheten har hatt stor suksess med sistnevnte. 

For norske forhold
Fliegls fabrikk i Mühldorf i Bayern ligger tett oppunder Alpene og utvikler utstyr som er tilpasset et vidt spekter innenfor klima og topografi.
   – Det har vært viktig å finne en leverandør med utstyr som er godt tilpasset norske forhold – med et godt og bredt spekter av modeller og tilleggsutstyr. Som eksempler kan vi nevne at Fliegl har et utvalg av vakuumvogner fra 3000 L til 28 000 L, og tørrgjødselvogner kan leveres fra 6 til 20 tonn, sier Hans Petter Eik, kategorisjef for redskap i Felleskjøpet Agri.

I tråd med tiden
Det er flere grunner til at Felleskjøpet Agri valgte Fliegl som ny leverandør. Kvalitet, utvalg og profesjonalitet sto høyt på listen, men også produktutvikling i tråd med tiden. Produktsjef for redskap i Felleskjøpet Agri, David Eik, utdyper hvorfor valget falt på Fliegl:
   – Presisjonsjordbruket gjør inntog på alle områder. Innenfor mineralgjødsel er presisjonen ekstrem, og vi forventer at utviklingen vil gå i samme retning når det gjelder naturgjødsel. Her ligger Fliegl i front teknologisk, med mulighet for å utstyre vognen med full ISOBUS der du for eksempel kan legge inn aktuell spredemengde eller automatisk vektoverføring til traktoren.
   – Fliegl har også spennende samarbeid med John Deere på flere områder. NIR-sensoren til John Deere bør nevnes. Dette er en sensor for måling av næringsinnhold i fôr og gjødsel, fortsetter David Eik.

Ønsker å ivareta Moi-kunder
Avtalen med Fliegl er kommet i stand de siste månedene, etter at Moi sa opp forhandleravtalen med Felleskjøpet Agri på forsommeren. Det innebærer at produkter fra Moi ikke vil være tilgjengelig i Felleskjøpet Agri etter 30. november.
   Opp gjennom årene har Felleskjøpet Agri solgt en betydelig andel gjødselvogner og annet Moi-utstyr. Det jobbes nå med å sikre gode løsninger for disse kundene.
¬   – Vi vil følge opp dette tett og ønsker å ivareta våre kunders interesser på best mulig måte, men vi er avhengig av at Moi er villig til å selge oss deler. Kunder som har behov for hjelp og deler, må ta kontakt med oss, sier Hans Petter Eik.

Et viktig samarbeid for Fliegl
Salgssjef i Fliegl, Mikkel Gasbjerg, sier følgende om avtalen med Felleskjøpet Agri:
   – Det har vært viktig for oss å finne en samarbeidspartner som kjenner det norske markedet godt, og som har kapasitet til å representere hele Fliegls store portefølje. Med Felleskjøpet Agri har vi fått en sterk samarbeidspartner med unik erfaring og stor kompetanse på det norske markedet. Vi har laget en strategisk avtale slik at vårt produktprogram kan markedsføres og service ytes. Sammen med vår andre norske forhandler, Felleskjøpet Rogaland Agder, er Fliegl solid representert på hele det norske markedet med alle våre produkter.
   – Fliegl er i dag verdens største vognprodusent til landbruket. Vi ønsker naturligvis å intensivere innsatsen av vårt program, spesielt innenfor avskyver- og gjødselvogner, der vi allerede er godt inne på det norske markedet. Vår ambisjon er å bli ledende innenfor disse segmentene, fortsetter Gasbjerg.
   – Vi har også produkter som inntil nå ikke er blitt markedsført i tilstrekkelig grad i Norge. Vi ser derfor frem til å kunne innføre en lang rekke nye spennende produkter i tiden som kommer, avslutter Gasbjerg.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1