Meny
05.11.2018

Fjordkraft-app viser strømforbruket live

Den billigste strømmen er den du ikke bruker. Fjordkraft Puls gir kundene innsikt i hva som trekker mest strøm.

Når alle husstander nå får automatiske strømmålere gir det strømkundene nye muligheter for å overvåke eget strømforbruk. Derfor inviterer Fjordkraft 1000 kunder til å være med å teste applikasjonen Fjordkraft Puls.

Dette er bare begynnelsen

– Fjordkraft Puls gjør det mulig å følge strømforbruket live, og se hva du bruker mest strøm på. Vi jobber fortløpende med å utvikle løsninger som gjør hverdagen enklere for kundene våre, og med høye strømpriser har vi merket økt etterspørsel etter en slik app, sier Erlend Korseth ved innovasjonsavdelingen i Fjordkraft.
Lanseringstidspunktet for pilotprosjektet har vært avhengig av nettselskapenes utrulling av nye strømmålere. Nå begynner AMS-målerne å komme på plass.
– Pilotprosjektet vil gi oss verdifull erfaring, men dette er bare begynnelsen. Sammen med kundene vil vi videreutvikle fremtidens strømtjenester, lover Korseth.

Gratis for pilotkunder
Med Fjordkraft Puls følger en enkel pulsmåler som skal plugges i AMS-måleren, og en mottaker som plugges i Wifi-ruteren. Utstyret har en verdi på 1000 kroner, men tjenesten vil være gratis for de 1000 pilotkundene.
   Ettersom det ikke er alle nettselskap som har oppdatert AMS-programvare ennå, søker Fjordkraft i denne omgang pilotkunder med BKK som netteier.
– Vi har vært heldige som har fått med BKK som partner på dette prosjektet. De har vært behjelpelige med å oppdatere målerne, og klargjøre dem for Fjordkraft Puls, sier Korseth.

Støttes av Enova
Fjordkraft Puls er et av syv pilotprosjekter som er valgt ut til å motta støtte gjennom Enovas AMS-prosjekt. Resultatene fra prosjektene vil bli analysert for å finne ut blant annet hvilke systemer for sanntidskommunikasjon og tilhørende løsninger som gir best resultat for ulike kundegrupper.
   Applikasjonen utvikles i samarbeid med den britiske teknologibedriften Onzo, som er ledende innen analyse av måleverdier. Det er nederlandske Technolution som har utviklet pulsmåleren og senderen.

Skal inkludere elbil
Selv om appen med stor nøyaktighet kan identifisere hva som trekker strøm i hjemmet har den foreløpig en vesentlig mangel for nordmenn – data om lading av elbil.
   Det jobber Fjordkraft med å endre.
   – Andelen elbileiere er høyere blant våre kunder enn i befolkningen for øvrig, og det blir stadig flere elbiler på veiene. Mange vil gjerne få bekreftet at elbilen faktisk er svært lønnsom i drift. Sammen med våre partnere har vi nå opprettet et prosjekt slik at Fjordkraft Puls etter hvert også skal vise elbilens bidrag til strømregningen, sier Korseth.
   Fjordkraft-kunder, med BKK som netteier, som ønsker å prøve Fjordkraft Puls gratis kan sende en e-post til puls@fjordkraft.no.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no