Tips redaksjonen
20.07.2015

Fjord Line vinner pris for skipsdesign

Rederiet Fjord Line har blitt tildelt den prestisjetunge The Shippax Award. Begrunnelsen er MS Oslofjords innovative designforvandling fra langtur- til dagsturferge.

Fjord Line er for andre år på rad blitt hedret med The Shippax Awards, som er skipsbransjens svar på Oscar. Årets pris ble tildelt for det innovative og smakfulle interiøret som møter besøkende om bord på MS Oslofjord, som seiler i Fjord Lines nye rute mellom Sandefjord og Strömstad. Juryen uttrykte at Fjord Line i stor grad har lykkes med en spektakulær konvertering fra en vanlig versjon av en natt/dag-ferge, til en flott og eksklusiv dagsturferge. I tillegg understreker panelet at det er sjelden for bransjen at et selskap setter en så moderne ferge på en dagrute.
    – MS Oslofjord er skreddersydd for den nye ruten vi åpnet mellom Sandefjord og Strömstad i fjor. Fergen har fått en seriøs ansiktsløftning til 225 millioner kroner, noe som har forvandlet skipet til en moderne dagsturferge. Vi har igjennom designen og innredningen av fergen hatt et sterkt fokus på å skape en god opplevelse og de beste shoppingmulighetene for passasjerene. Vi er svært godt fornøyde med den anerkjennelsen og oppmerksomheten vi nå har fått fra skipsbransjen, sier Rickard Ternblom, konsernsjef i Fjord Line.

Lugarer ut – salonger inn
Selskapet mottok prisen sammen med OSK-Shiptech og Falkum-Hansen Design, som står bak fergens grundige renovering og eksklusive design. Begge har bidratt til at hele skipets grunnleggende design er fornyet, og at alle lugarene er fjernet. Dette har gitt plass til å åpne salongområder, store taxfree-butikker, restauranter og ikke minst nok sitteplasser for alle passasjerene.
   Det 134 meter lange skipet ble opprinnelig bygd i 1993 og seilte tidligere under navnet Bergensfjord mellom Hirtshals, Stavanger og Bergen. I forbindelse med renovering og innsetting på ruten mellom Sandefjord og Strömstad i juni 2014 fikk skipet det mer passende navnet Oslofjord. Skipet seiler fire daglige avganger mellom Norge og Sverige, en seilas som tar rundt 2,5 timer. Fergen har plass til 1800 passasjerer og 410 biler.
   Shippax Award ble utdelt under Ferry Shipping Conference 2015, der rundt 50 fergeselskaper, 350 bedrifter og produsenter av skipsutstyr, havner og andre maritime aktører møttes og diskuterer fremtidige muligheter og utfordringer for skipsbransjen. Konferansen fant sted i Nederland 22.–23. april på P&O sin cruiseferge, Pride of Rotterdam.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1