Tips redaksjonen
31.08.2015

Fire nye fartøydesigner for containerskip

Under årets Nor-Shipping-messe på Lillestrøm i juni lanserte Wärtsilä en serie med fire nye fartøydesigner for containerskip. De nye og innovative designene er utviklet for optimal drivstoffeffektivitet og overholder alle nåværende og fremtidige miljøkrav.

De fire nye designene for mindre containerskip, som har fått betegnelsene WSD80-1500, WSD80-2400, WSD80-4000 og WSD84-2400, har et drivstofforbruk som er eksepsjonelt lavt – det laveste i sin klasse. Hver design er tilgjengelig i tre versjoner: konvensjonell som bruker tungolje som drivstoff, miljøvennlig som bruker tungolje som drivstoff i kombinasjon med eksosgassrensesystem og ren med dual-fuel-maskineri som hovedsakelig kjører på flytende naturgass (LNG).

LNG som marint drivstoff
Wärtsilä utvikler industriledende teknologi og har lang erfaring innenfor utvikling av marine dual-fuel-motorer og LNG-drivstoffsystemer. Denne unike kompetansen gjør det mulig for selskapet å designe skip som enkelt kan imøtekomme den global innføringen av LNG som marint drivstoff. Drivstoff-fleksibilitet er derfor en hovedfunksjon i de nyeste skipsdesignene fra Wärtsilä, i tillegg til drivstoffeffektivitet, lastekapasitet, systemredundans og lavest mulig eksosutslipp. Miljøvennlig design er svært aktuelt for mindre containerskip, ettersom de hovedsakelig opererer innenfor ECA-områder (Emissions Control Areas) eller SECA-områder (Sulphur Emissions Control Areas).

4000 skip med Wärtsilä-design
– Wärtsilä er en global leverandør av effektive, pålitelige og miljømessig bærekraftige løsninger innenfor skipsdesign for handelsskip. Vår kompetanse, kunnskap og globale tilstedeværelse er faktorer som er avgjørende for å kunne realisere kundenes visjoner og maksimere lønnsomheten og verdiene deres, sier Riku-Pekka Hägg, visepresident i Wärtsilä Ship Design.
   Det er bygd over 4000 skip med design fra Wärtsilä, inkludert de mest avanserte LNG-drevne skipene i verden. Selskapets designløsninger kan skreddersys i henhold til eierens spesifikke behov, slik at man oppnår den rette balansen mellom funksjonalitet og byggekostnader. For verft tilbyr Wärtsilä en løsningsbasert tilnærming med integrasjonspakker, i tillegg til planleggings- og gjennomføringsstøtte.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1