Tips redaksjonen
23.11.2015

Finsk statsforvaltning velger Tieto

Tieto har inngått en avtale med det finske Statskontoret, en underavdeling til det finske Finansdepartementet, om levering av elektronisk saks- og dokumenthåndteringsløsning. Avtalens varighet er på fem år, med oppstart tidlig i 2016. Finansdepartementet har et uttalt mål om økt digitalisering, og løsningen vil bli benyttet i alle fremtidige elektroniske tjenesteprosesser.

Avtalen innebærer implementering av norske Software Innovations Public 360°, en standardløsning for saksbehandling, dokumenthåndtering og arkivering i offentlig forvaltning. Tieto kjøpte tidligere i 2015 det norske selskapet Software Innovation, en nordisk markedsleder innenfor Enterprise Content Management (ECM). Løsningen skal bidra til en mer helhetlig, effektiv og transparent utvikling av Statskontorets elektroniske tjenester. Inkludert i porteføljen er også informasjonshåndtering, saks- og dokumentbehandling, lagring så vel som muligheter for e-signatur.
   – Den nye elektroniske saks- og dokumenthåndteringsløsningen er et viktig steg for å forbedre våre tjenester samt gjøre dem mer effektive ved hjelp av digitalisering og automatisering. Løsningen blir sentral og vil bli benyttet i vårt daglige arbeid med forventninger om forbedret internasjonal informasjonsflyt og kundeopplevelse, sier Miikka Saarteinen, Deputy Director, Information Resources and Development, State Treasury i Finland.
   – Vi er både svært fornøyd og stolte av avtalen og ser frem til å digitalisere tjenestene for finsk statsforvaltning. Dette er den første felles leveransen til Tieto og Software Innovation etter at oppkjøpet ble en realitet. Nå skal vi utvikle og levere et enda bredere tilbud innenfor ECM-løsninger av svært høy kvalitet, sier Torstein Harildstad, CEO i Software Innovation.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1