Tips redaksjonen
08.02.2020

Felgmuttere kan hindre tyveri

Med skreddersydd serieproduksjon av 3D-printede felgmuttere som tilpasses hver unike bileier, er det mulig å hindre at uvedkommende stjeler hjul og felger fra bilene.

For 100 år siden ble bilindustrien revolusjonert da bilgiganten Ford lanserte effektive serieproduksjonsprosesser. Nå bruker de 3D-printingteknologi fra EOS for å kombinere behovet for individuelt tilpassede løsninger og det økte behovet for sikkerhet. Med skreddersydd serieproduksjon av 3D-printede felgmuttere som tilpasses hver unike bileier, er det mulig å hindre at uvedkommende stjeler hjul og felger fra bilene.
   Hele bilindustrien har i de siste 130 årene tilpasset seg behovet for mobilitet, og akkurat nå gjennomgår industrien en viktig forandring. Det er to hovedtrender som driver forandringen fremover. Dels viser en studie gjort av Capgemini at bilkjøpere forventer seg en mer individtilpasset opplevelse og derfor velger bort tilbud som "passer for alle" til fordel for skreddersydde løsninger. Samtidig blir bilene stadig mer digitalisert, noe som fører til økt kompleksitet. Dette krever igjen høyere sikkerhet for å hindre at informasjon blir stjålet.
   Over hele verden finnes det mennesker som vil stjele nettopp felger. Enten for å videreselge dyre felger, eller på grunn av materialet i seg selv. Med 3D-printede felgmuttere produsert med EOS' teknologi kan Ford nå hindre uvedkommende i å demontere hjul og felger fra bilene, takket være geometrisk sokkeldesign. Ved hjelp av en nettbasert konfigurator og 3D-printing som produksjonsteknologi kan felgmutterne nå produseres individuelt og på denne måten hindre at noen stjeler hjulene fra bilen. I første trinn gjøres det opptak av bileierens stemme. Den unike stemmen forvandles deretter til geometri, som danner grunnlag for 3D-printede muttere som er unike for hver enkelt bileier. På samme måte som en nøkkel kan de bare åpnes av akkurat den som passer. Flere ulike sikkerhetsfunksjoner som er implementert i felgmutterne, kan nå øke bilenes sikkerhet ytterligere.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1