Tips redaksjonen
02.03.2015

Feiret ny forbindelse mellom tog og fly

Mandag 15. desember ble det som av mange blir sett på som den nye flytogterminalen på Værnes, offisielt åpnet av statssekretær Aarset i Samferdselsdepartementet.

– Jeg er glad for å feire sammen med dere, sa statssekretær John-Ragnar Aarset. Han fortsatte med å poengtere at han mente vi var beskjedne som kalte dette en holdeplass, dette er en flytogterminal. Aarset var tidligere på dagen med på NSBs arrangement som markerte det bedrede rutetilbudet med tog sør for Trondheim. Med timesfrekvens fra Melhus til Værnes har jernbanen etablert seg med et nytt kollektivtilbud som vil konkurrere med bussen. –Vi er for konkurranse, sa Aarset.
 
Først ute
Jernbaneverkets vert, infrastrukturdirektør Gorm Frimannslund, ga forsamlingen et kort innblikk i byggearbeidet. Frimannslund fremholdt at Værnes er en spesiell holdeplass, etablert allerede i 1994. Togstoppet ved Oslo lufthavn Gardermoen ble etablert etter Værnes. Han takket alle samarbeidspartnere og nevnte spesielt Avinor – uten dem hadde ikke dette vært mulig å få til.
 
Sus gjennom rommet
Og før forsamlingen rakk å få sukk for seg, hørte vi et ritsj og med en spektakulær entré fra terminal vest kom Lufthavndirektør Lasse Bardal. Deretter hilste Avinors konserndirektør, Dag Falk-Petersen, Jernbaneverket og ønsket til lykke med den nye flytogterminalen.
 
Moderne og funksjonell arkitektur
De inviterte gjestene rakk å ta en titt både på eikepanelene med innfelt lys i veggene og de stilfulle eikebenkene som vender ut mot panoramavinduet med utsikt over jernbanen før arrangementet startet. Avinor hadde i anledning dagen ordnet det slik at alle gjester fikk komme inn til flyterminalen for å se hvordan det er der og hvor enkelt det er å gå fra terminal vest, over gangbrua og til toget. Dette blir en god og merkbar forbedring for travle reisende.

Kilde: Jernbaneverket

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1