Tips redaksjonen
20.10.2017

Farveringen automatiserer sitt sentrallager med Swisslog

Den norske grossisten Farveringen velger Swisslog som leverandør av en automatisert lagerløsning på Kløfta like utenfor Oslo.

Farveringen, som inngår i Malorama-konsernet, tilbyr et bredt sortiment av farge og tilbehør som selges og distribueres til bygghandel, faghandel samt til forhandlere og malingsbedrifter over hele Norge.
   – Vi har 30 prosent av det norske markedet for farge og tilbehør. Ambisjonen er å vokse ytterligere innenfor eksisterende og nye varekategorier. Med et nytt automatisert lager skaper vi forutsetninger for å vokse og øke kontrollen over vår verdikjede og dermed bli en mer effektiv og mer verdiskapende leverandør, sier Espen Marthinsen, logistikksjef for Farveringen.
   Selskapets nåværende lager kommer til å bli bygd ut fra dagens ca. 10 000 kvadratmeter til 14 300 kvadratmeter. Den nye utbyggingen kommer dessuten til å bli vesentlig høyere, noe som innebærer at Farveringen dobler sin lagerkapasitet.
   Swisslogs leveranse omfatter et automatisert høylager med cirka 8000 pallplasser og tre Vectura stablingskraner, et høylager med cirka 27 500 kartonglokasjoner og fire Tornado miniload-kraner, banesystem, plukkstasjoner og SynQ WMS (Warehouse Management System) for å styre anlegget.
   – Vi valgte Swisslog siden de foreslo den beste løsningen og ga oss et konkurransedyktig tilbud. Dessuten har Swisslog veldig sterke referanser og kan gi oss en god service og support i Norge, sier Espen Marthinsen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1