Tips redaksjonen
04.07.2014

Fargene i Feng Shui

Mennesker kan ofte få en hang på enkelte farger. Ifølge Feng Shui kan motivet bak fargevalget ha sitt utspring i det fysiske eller følelsesmessige planet.

Ofte er det sånn at du ikke kan få nok av en farge. Da har du behov for å erfare fargens energi, mener Grethe Berg Sæthre i Feng Shui Norge.
  – Må alt være hvitt, der et fargeelement oppleves som forstyrrende, da er du så fokusert på renselse. «Nå vil jeg fjerne alt jeg ikke lenger vil ha med meg i fremtiden». Men skulle hovedfargen være lilla, som er en sterk og innadvendt farge, søker du inn i din egen bevissthet etter en indre forståelse, mot det tredje øyet, sier Berg Sæthre. 

Egen fargelære
Feng Shui består av flere kapitler. Former kommer før farger. Som hvor inngangen til hjemmet er plassert.
  Men Feng Shui har også en egen fargelære. I denne læren, brukes sjeldent sterke farger. I stedet benyttes avdempede farger. De gangene sterke farger benyttes, er det effektfarger som er strategisk plassert på gjenstander.
  – Farger på veggen er energi i seg selv. Med én gang du går over til tapet med mønster og struktur, kommuniserer dette i tillegg til fargen. Mønstre og farger blir et eget kapittel i seg selv. Mens ved maling er det fargen som kommuniserer, forteller hun. 

Tekst: Guri Haram/ifi.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1