Tips redaksjonen
20.07.2015

Fafnir Offshore tildelt miljøpris

Fafnir Offshore har mottatt prisen «Environmental Award» på den årlige OSJ Conference i London for nybygg med QUEST 2 hybrid batteridrift. Fartøyet er en Havyard 833 WE ICE-design, og Norwegian Electric Systems er leverandøren av batterisystemet QUEST 2.

Nybygget vil få den første installasjonen av Norwegian Electric System sin QUEST 2 (Quadro Energy Storage Technology)-systemet som skal forsyne hovedtavlen med energi fra batteriene via en DC/AC-omformer. NES startet i 2014 samarbeidet med Havyard for å tilpasse QUEST 2 og for å optimalisere skipet og nødvendig plass.
   Norwegian Electric Systems filosofi har alltid vært å forberede sitt dieselelektriske og hybridelektriske system med tilleggsmoduler. De to nye QUEST-systemene har vært en del av planen siden 2010 da Quadro Drive ble ferdigstilt. Quadro Drive har vist seg å være et ledende dieselelektrisk system med mer enn 25 000kW i operasjon.
   – Med vårt QUEST-system installert på skipet vil man redusere miljøutslipp og spare drivstoff og penger, sier Jan Berg, EVP Business Development i Norwegian Electric System. Selskapet har brukt mange arbeidstimer for å kunne dokumentere skipets forbruk basert på forskjellige modes, og det viser seg at besparelsene er større enn våre første kalkulasjoner, sier Berg. 
   Batteriteknologien er i rivende utvikling, og kapasitet og effekt i forhold til volum og vekt blir stadig bedre. Når man ser tilbake på utviklingen av megawatt batteriteknologi de siste årene, viser det at Norwegian Electric System har valgt riktig vei for sine hybride elektriske systemer. Et energilagringssystem som QUEST kan redusere behovet for plass, volum og vekt om bord, og den estimerte nedbetalingstiden for et QUEST-system er to år, avslutter Berg.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1